IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Дизелгейт е факт – повдигнаха обвинения на Fiat-Chrysler

Концернът е използвал 8 нередовни системи за намаляване на вредните емисии

Новият Дизелгейт е факт – повдигнаха обвинения на Fiat-Chrysler

Агенцията по опазване на околната среда на САЩ (EPA) официално обвини концерна Fiat Chrysler Automobiles (FCA) в използване на софтуер, който снижива нивата на вредните емиии на неговите модели. Еколозите са открили сериозни разлики в резултатите при тестване в реални условия, като общата бройка такива автомобили в Щатите е над 100 000. За скандала се заговори още преди месец, но едва сега властите започнаха процедура срещу концерна.

Новият Дизелгейт е факт – повдигнаха обвинения на Fiat-Chrysler

От EPA са категорични, че в машините на FCA са поставени поне 8 устройства, които периодично намаляват ефективността на пречиствателните системи. Това се случва при движение с висока скорост или при ускорение. Така автомобилът може да покрие нормите при тест в лаборатория, но в реалния живот нивата на азотен диоскид са в пъти по-високи.

Моделите, при които са открити нарушенията, са Jeep Grand Cherokee и Dodge Ram 1500 (произведени през 2014, 2015 и 2016). Те са оборудвани с 3,0-литров дизелов мотор, като в САЩ от тях са продадени 104 000 бройки. От EPA са категорични, че ръководството на FCA е знаело за проблема, но умишлено е укрило информацията.

Представители на концерна са били запознати с обвиненията, като ги отхвърлят категорично. В официалното събощение на FCA се казва, че всички модели на концерна отговарят на екологичните изисквания и са снабдени само с разрешеното оборудване.

Снимка: FCA

0 от 500
  • #8
    10 rate up comment 6 rate down comment
    И аз карам BMW, ( преди 7 години )
    но си мисля че bmw435i и е46 са един и същ образ дето в единия случай нарочно пише на латиница и премълчава за бицепсите и килата си.
  • #7
    13 rate up comment 12 rate down comment
    до смешника долу ( преди 7 години )
    Това си е 100% двигател на Фиат и няма нишо общо с "наследството" от МБ! Дори едни жалки фЕатаджии скоро писаха "научен" труд за тези дизелови двигатели.Следващите,които се разследват и е потвърдено,че имат манипулиращи устройства са ГМ.А едно независимо изследване скоро публикува данни на конференция за чист градски въздух в Париж,че най-чистите дизели по норми Е5 и Е6 са на ФВ.А най-мръсните на ФСА.ФАКТ!!!
  • #6
    11 rate up comment 9 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 7 години )
    Значи няма двойни стандарти !!
  • #5
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Само дето товс не е двигател на фиат, а еот стария завет на мерцедес... лошото е че сега италианците ще го отнесат
  • #4
    13 rate up comment 23 rate down comment
    bmw435i ( преди 7 години )
    Po-kakvo si prili4at orizarite i jabarite v BG:?Po tova 4e sa bedni mi6ki bez perspectiva
  • #3
    14 rate up comment 24 rate down comment
    Българина ( преди 7 години )
    VW няма да фалират никога , защото са най могъщия концерн и цяла Европа е зад тях , но тия жалки фиатаджии скоро ще изчезнат ... Но има и друга опция VAG да ги купи и без това Дукати и Ламбо са бивши италянки ...хахаха ще имат общ език с Фиатченцата ... Амин.
  • #2
    31 rate up comment 8 rate down comment
    ЛЪЖА-ОСТАВКА ( преди 7 години )
    не е верно лъжа и измама !!!само дизелите на VW са измамни и мръснивсички други издишат чист планински въздух
  • #1
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Колко се забавлявам..хаххахаха