IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Audi счупи рекорда си за продажби

Дъщерната компания на VW отчита ръст дори в САЩ, напук на Дизелгейт

И Audi счупи рекорда си за продажби

И за трите германски гиганта в премиум сегмента 2016 е била най-добрата година в историята, стана ясно след публикуването на годишните резултати на Audi. Дъщерната компания на VW е пласирала 1 871 350 милиона автомобила, което е с 3.8% повече от предишния рекорд през 2015. Няколко дни по-рано BMW и Mercedes също отчетоха най-високите си продажби за всички времена.

И Audi счупи рекорда си за продажби

Силните резултати на Audi идват най-вече за сметка на солидния ръст в Европа (почти 8 на сто). Въпреки очаквания негативен ефект от Дизелгейт растат и продажбите в САЩ - с 4%. На китайския пазар търсенето се е увеличило с 3.6%. "Въпреки неблагоприятните процеси, с които трябваше да се борим на повечето важни за нас пазари, ние доказахме силата на нашата марка", коментира директорът по дистрибуцията и маркетинга Дитмар Фогенрайтер. Всъщност единственият от относително значимите пазари, на които компанията отчита спад, е в раздираната от икономическа и политическа криза Бразилия.

Най-продаваният модел на Audi за миналата година е новият A4. Завидно добро представяне има и последната генерация на Q7 - 43% ръст.

Audi все още изостава с над четвърт милион автомобила от Mercedes-Benz. Но в сравнение с едва 900-те хиляди продажби през 2009 година броят на клиентите на компанията на практика се е удвоил за по-малко от десетилетие.
 

Тагове: audi audi q7 audi a4
0 от 500
  • #5
    14 rate up comment 28 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Да не забравяме че ВАГ са практически фалирала компания и дължат съществуването си единствено и само на отказа на ЕС да им търси сметка за престъпленията. Толкова за "качетвените" им и "ценени" канцерогенни продукти.
  • #4
    29 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    никви корифеи не са напротив - коне с капаци обаче представи си колко още такива като тях ще преоткрит за себе си VW и ще разберат колко са се заблуждавали досега....каквото и да си говорите тук VW е качествена и ценена марка и продажбите го показватсамо бг изкривено мислене може да си представи как нещо некачествено може да се продава година след година все по добре ...но в бг хайтърството е професия , така че.....
  • #3
    13 rate up comment 24 rate down comment
    Ауто ( преди 7 години )
    Фолксваген тепърва ще започнат да понасят ударите от този скандал! Колкото до лошата реклама в случая, има такава, можеш да попиташ собствениците на засегнатите автомобили в нормалните държави, които тотално са се обезценили заради скандала! А най-кофти е, че всички тези автомобили ще се пласират на БГ вторичния пазар, и Бай *** ще потрива доволно ръчичики, със сажди по лицето, че нафтичката му е още на сметка!
  • #2
    32 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    точно таканяма лоша реклама :)мое приятелско семейство от Франция ВИНАГИ и само са карали френски автомобили - пълно шовинистиНикога не се поглеждали дори и не се се интересували от друго освен френскохубаво ама покрай измисления скандал решили да видят отишли в шоурум на VW качили се на ГОЛФ покарали го - влюбили се и сега са върли фенове на марката вече имат и пасат аллтрак - на 7 небе от щастие и се смеят колко са били задръстени и заблудени преди с френските си колици :)такъв е живота
  • #1
    25 rate up comment 4 rate down comment
    Triforce ( преди 7 години )
    Това беше логично!Няма лоша реклама!Цял свят заговори за Фолксваген, нали така?И всеки един, който е искал да си купи автомобил е решил да провери в представителството дали не правят отстъпки, заради скандала. Представете си сега как посетителите в шоурумите са се увеличили многократно и ако приемем, че 10% от тях си купуват автомобил след оглед, значи това е напълно нормално!Както казах - няма лоша реклама!