IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes с три нови малки коли до 2020 година

Първият от компактните модели може да се появи още през април в Шанхай

Mercedes с три нови малки коли до 2020 година

Mercedes планира да инвестира около 1 милиард евро в следващото поколение компактни модели, които ще представи на световния пазар, а бройката им ще нарасне почти двойно – от пет на осем.

Mercedes с три нови компактни модела до 2020 година

В момента Mercedes произвежда А-класа, CLA, CLA Shooting Brake, B-класа и GLA, като следващата генерация на тези модели ще използва новата платформа за автомобили с предно предаване MFA2. На изложението в Детройт Mercedes обяви, че планира да увеличи компактните си модели с още три автомобила.

Според списание Autocar, което цитира „високопоставен източник в Mercedes”, първо ще видим версията седан на А-класата, която ще бъде позиционирана срещу Audi A3 седан и BMW 1-а серия седан, която засега се предлага само в Китай.

Много е вероятно версията седан на А-класата да се появи още този април на изложението в Шанхай. Освен това, седанът ще има и версия с дълга база, която обаче ще се предлага ексклузивно в Китай, за да отговори на специфичните вкусове в това отношение на местните купувачи.

Друг нов модел се очаква да е GLB, който ще бъде позициониран над GLA, като според слуховете, возилото ще е в два варианта – с пет и седем места, като втората версия ще е с удължена база. За третият модел още няма сериозна информация.

Тези планове на марката обаче все още не са потвърдени официално, но това трябва да се случи в близко бъдеще.

Тагове: mercedes cla
0 от 500