IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ФБР арестува шеф на Volkswagen

Оливер Шмид ще бъде обвинен в заговор срещу американския народ

ФБР арестува шеф на Volkswagen

Оливер Шмид, бивш шеф на отдел в американското поделение на Volkswagen, е бил арестуван в събота и ще бъде обвинен в заговор срещу САЩ, съобщи тази сутрин The New York Times, позовавайки се на два различни източника, свързани с разследването. От VW за момента не потвърждават информацията.

ФБР арестува шеф на Volkswagen

В периода 2014-2015 Шмид ръководеше отдела, отговорен за покриването на американските регулаторни изисквания. Няколко от съдебните искове срещу VW за Дизелгейт го посочват като основен отговорник за скандала. Преди година американските власти разкриха, че автомобили на германската компания са били оборудвани със специален софтуер, замислен да измами тестовете за вредни емисии.

Шмид е вторият служител на концерна, срещу когото ще бъде повдигнато обвинение в "заговор с цел да се измами американското общество". Преди него в същото бе обвинен бившият инженер на VW Джеймс Лян, който пледира "виновен". Междувременно компанията се подготвя да започне изплащането на договорените обезщетения за собственици на засегнати от скандала автомобили.

През миналата седмица пък южнокорейски съд издаде ефективна присъда срещу мениджър в местната структура на VW заради манипулации с документите за регистрация.

Тагове: volkswagen vw
0 от 500
  • #10
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Кога в България ще има осъдени за заговор срещу народа - Станишев, Доган, Меастан, Костов, Царя - първи осъдени и разстреляни трябва да бъдат
  • #9
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Хех, вагонетките ги отпочнаха. Голяма радост че станали Но.1 производител, ВАГита? А главната *** Хер Мюлер решила тази година да пропуне авто-изложението в Детройт по обясними причини. Приближени казват че напоследък сънувал решетки и белезници. Ха-ха-ха!И да, заговорът е срещу американския народ. Но големия проблем е че заговорът на ВАГ им срещу европейкия народ е в пъти по-голям, а засега последствия от него никакви.
  • #8
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да бъде направен почетен гражданин на Перник
  • #7
    12 rate up comment 12 rate down comment
    тия пък! ( преди 7 години )
    Не се научиха да губят! След падението на Крайслер,посредствеността на Форд и постояното проподане на ГМ,решиха,че това е начина да си запазят американските ***!
  • #6
    9 rate up comment 9 rate down comment
    х'америанци ( преди 7 години )
    Мисля,че нормалните хора в САЩ окончателно загубиха битката за страната с в полза на евреите,латиносите и афроамериканците!
  • #5
    17 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "заговор срещу американския народ".....само как звучи , тези съвсем се самозабравиха с тяхните глупости , естестявено правилата не важът за тях , само за останалите , те се имат за световният регулатор...
  • #4
    12 rate up comment 13 rate down comment
    Trump ( преди 7 години )
    САЩ е изчадие БожиеВАГ също
  • #3
    40 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    По същата логика, целия свят трябва да осъди САЩ за заговор срещу човечеството, природата и планетата. Като един от най-големите световни замърсители. Дори Обама го призна в Париж миналата година. Всъщност САЩ бяха първи, но Китай ги измести в момента. Изменението на климата съсипа Африка, сега от там емигранти заливат Европа а не САЩ. САЩ създадоха и ислямска държава, от там мигранти заляха отново Европа а не САЩ, САЩ нападнаха Афганистан и от там емигранти отново заляха и още заливат Европа. САЩ нападнаха Ирак, отново европа прибира бедстващите, същото стана и в Либия., но евтин петрол от Ирак и Либия върви с кервани към САЩ. Не знам дали 100-те хиляди дизелови коли се равнява и на една милионна част от поразиите на САЩ в световен мащаб.
  • #2
    13 rate up comment 6 rate down comment
    s ( преди 7 години )
    Супер
  • #1
    7 rate up comment 7 rate down comment
    111 ( преди 7 години )
    Дреме му на шлифера ня човека !