IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шеф във Volkswagen осъден на година и половина затвор

Съдът в Сеул призна мениджър в концерна за виновен в подправяне на документи

Шеф във Volkswagen осъден на година и половина затвор

Директор в южнокорейската структура на Volkswagen бе осъден на година и половина лишаване от свобода от градския съд на Сеул. Информацията е на AP по официално съобщение на съда.

Шеф във Volkswagen осъден на година и половина затвор
Южна Корея доскоро бе силен пазар за VW, но след Дизелгейт нещата се промениха

Ръководителят, назован само по фамилия - Юн, е признат за виновен във фалшифициране на документи за вредните емисии, за да получи сертификати за внос на автомобили. "Самата компания Volkswagen е уронила репутацията си като глобална марка в резултат на това престъпление, което е предизвикало сериозни обществени и икономически щети", се казва в мотивите на съда.

Шеф във Volkswagen осъден на година и половина затвор
Ефективна присъда заплашва и Йоханес Тамер, управляващия директор на VW и Audi в Корея

Корейските власти реагираха строго след Дизелгейт и през това лято забраниха продажбите на 80 различни модела на концерна VW в страната заради подправяне на документи за емисиите и нивата на шума. В допълнение местната структура на германската компания бе глобена 15 млн. долара.
 
Тепърва предстои съдът да разгледа и делото срещу Йоханес Тамер, управляващия директор на Audi Volkswagen Korea.

 

Тагове: volkswagen vw
0 от 500
  • #2
    7 rate up comment 5 rate down comment
    до тия отдолу ( преди 7 години )
    ХА - ХА - ХААБЕ, вие друга работа нЕмате ли, БЕ!
  • #1
    20 rate up comment 11 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Тепърва предстои съдът да разгледа и делото срещу Йоханес Тамер, управляващия директор на Audi Volkswagen Korea. Съдът в Сеул призна мениджър в концерна за виновен в подправяне на документиК'во става дечурлига?Бате ви Дошо от колко ГОДИНИ ви обяснява, че СОЦваген са мошеници?Тепърва предстои съдът да разгледа и делото срещу Йоханес Тамер, управляващия директор на Audi Volkswagen Korea. ВСИЧКИ В ПАНДЕЛА !