IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Идеалната кола? Porsche от 1973 с батерия от Tesla

Смелият проект по модернизирането на това 911 Targa е на Zelectric Motors

Идеалната кола? Porsche от 1973 с батерия от Tesla

Какво ще кажете за Porsche 911 Targa от 1973 година, но задвижван от електромотор, вместо от 6-цилиндров боксер? 

Идеалната кола? Porsche 911 Targa с батерия от Tesla

Смелата идея принадлежи на компанията Zelectric Motors, чийто специалисти са на мнение, че са създали „почти идеалната кола” – съчетание от автомобилна класика и модерни технологии. 

В Zelectric се занимават основно с това да превръщат стари VW Костенурка в електромобили, но новият им проект позиционира компанията на нов и много перспективен пазар. 
 

Идеалната кола? Porsche от 1973 с батерия от Tesla

Първата стъпка при създаването на електрическото Porsche е била премахването на оригиналния двигател и заместването му с електромотор AC-34, който също е разположен отзад. Доста по-трудно е било разполагането на батерията с капацитет 54 киловатчаса, която идва от катастрофирал Tesla Model S. 

Трудността се крие в това, че на практика батерията е трябвало да бъде разделена на две, за да се разположи до предния и задния мост, за да се запази разпределение на теглото, близко до това на оригиналния модел. 

Идеалната кола? Porsche от 1973 с батерия от Tesla

В новия си вариант 911 Targa има мощност 150 конски сили, а пробегът с едно зареждане е 350 километра – впечатляващо постижение дори и за последните електрически модели, излизащи на пазара. Единственото, което липсва при новата версия е характерният звук на 6-цилиндровия боксер, затова и от Zelectric твърдят, че това е „почти идеалната кола”.

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Retro-Electro ( преди 7 години )
    Вие ако не знаете, в Щатите голяма чст от ел. конверсиите ползват именно поршаци за донори.http://evalbum.com/type/PORS
  • #3
    15 rate up comment 3 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    Не е извращение!И аз така си мислех,но трябва да свикваме ,че идват електричарки,ако разбира се не се открие друг еко -източник.По добре ще е от промотираните сега ел. коли с гейски изглед от Фолксваген с изкривени,изчанчени и светещи като изгорящ ретоан форми ?!?Или пък другите ел.изцепки!По-добре ще е всеки да си избира класическа форма на кола за каквато си е мечтал,ел.двигателя да ръмжи катонея с помощта на акустика и под капака със специален кожух да прилича на любимия двигател!Това е!
  • #2
    10 rate up comment 13 rate down comment
    kiki ( преди 7 години )
    Извращение!
  • #1
    3 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    На тая Тарга,ако ще агрегат от совалка да и слажат е все тая. Таргата си е тарга.Между другото са е кръстили много добре. Името и отговаря напълно на това, което е - Тарга хахахаха...