IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автопилот на Tesla спаси шофьор в Холандия (ВИДЕО)

Вижте как реагират системите за безопасност на електромобила

Автопилот на Tesla спаси шофьор в Холандия (ВИДЕО)

Роботизирането на транспортните средства има много противници, но в някои случаи ползата от изкуствения интелект е очевидна, тъй като той реагира много по-бързо от човек. Доказателство за това е заснетата от камера катастрофа на аутобан в Холандия.

Tesla Model S по чудо избегна катастрофа (ВИДЕО)

Все още е неизвестно дали при тази Tesla Model S, от която е записано видеото с инцидента, се е придвижвала в режим на автономно управлевие. Системата за автоматично спиране обаче се контролира от същата електронна програма, която отговаря и за безпилотното придвижване. Обърнете внимание колко бързо реагира системата на случващото се отпред и как колата спира на безопасно разстояние от катастрофиралите автомобили. Малко водачи биха успели толкова бързо да натиснат спирачките.

След като през май в САЩ бе регистриран смъртен случай с Tesla Model S, движещ се на автопилот, производителят на електромобили сериозно обнови алгоритъма за разпознаване на препятствия и през септември представи нова програма за безпилотния си режим. Въпреки това властите в Калифорния забраниха на компанията да ползва думата „автопилот”, което доведе и до нови промени в електронното оборудване на автомобилите.



Преди това – още през август, друг модел на марката – Tesla Model X, движещ се в безпилотен режим, спаси живота на своя водач. Мъжът получи белодробна емболия, но успя да нареди на автомобила да го откара в болница и машината се справи отлично с тази задача.

Снимка и видео: YouTube
 

Тагове: tesla model s
0 от 500