IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите, за които американците съжаляват най-много

Fiat-Chrysler доминира в негативната класация, но изненадващо първото място е за японска компания

Колите, за които американците съжаляват най-много

Tesla, Porsche, Audi и Subaru запазват местата си в Топ 4 на класацията за удовлетвореност на клиентите, изготвяна от уважаваното Consumer Report. 

Американците недоволстват от моделите на FCA

Тази информация едва ли е изненадала някого. Изненадата е 8-ото място на Chrysler, но обяснението всъщност е, че клиентите са доволни най-вече от минивановете на масовия американски производител, докато леките му автомобили не се радват на особено одобрение.

Последната позиция зае FIAT – 29-о мято. Другите марки на FCA са малко по-напред: 17-о място за Ram, 23-о за Dodge и 25-о за Jeep. 

Отделно от това обаче се прави и проучване за кои автомобили клиентите съжаляват, че са ги купили. Тук FCA доминира с няколко модела, но не успява да заеме първото място. Все пак, за покупката си силно съжаляват собствениците на Jeep Compass, Dodge Dart, Chrysler 200 и Dodge Grand Caravan. 

Първото място обаче е запазено за Acura ILX – неочакван провал на модела на луксозната марка на Honda. Недоволството на собствениците на ILX се породила основно от това, че срещу доста повече пари те на практика са получили Honda Civic. 

Изследването на Consumer Report включва автомобили от моделните години от 2014 и 2017, а в него са участвали собственици на над 300 000 коли.

0 от 500
  • #2
    38 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Точно това е разликата между Ауди и Шкода и Аглока и Хонда , при Аудито нямаш усещане че са ти продали Щкода...едно реално доказателство
  • #1
    24 rate up comment 29 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Явно е имало кой да обясни на клиентите, че това е Хонда Сивик.Явно няма кой да обяснява, че същата работа е и с Шкода и Ауди.