IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes е на път да изпревари BMW по продажби

По всичко личи, че компанията от Щутгарт ще си върне короната в премиум класа

Mercedes е на път да изпревари BMW по продажби

Неотдавна Mercedes-Benz си върна първото място по продажби в премиум сегмента в Америка, а сега става ясно, че компанията от Щутгарт е на път да стори същото и в глобален план. Това сочат пазарните резултати на германците за ноември.

Mercedes е на път да си върне короната в премиум сегмента

Щутгартци са успели да пласират 182 602 автомобила през ноември и 1.89 милиона коли през първите 11 месеца на годината, отбелязвайки ръст съответно от 13% и 12% спрямо същите периоди на 2015 г. За сравнение, конкурентите от BMW са записали ръст от 5.9% през ноември до 177 740 автомобила, а от януари до ноември продажбите на компанията от Мюнхен се равняват на 1.82 милиона автомобила (+5.6%).

От това излиза, че ако не станем свидетели на рязък скок в търсенето на автомобили BMW през декември, Mercedes-Benz ще се превърне в най-голямата премиум марка по продажби. Припомняме, че компанията бе носител на титлата, но през 2005 г. я преотстъпи на BMW.
 
BMW регистрира 11 поредни години на върха на премиум сегмента, като през 2015 г. успя да продаде 1.91 милиона автомобила. През миналата година Mercedes пласира 1.87 милиона коли и се класира на второто място, а Audi остана трета с 1.80 милиона продадени коли.
 
По всичко личи, че и през тази година Audi ще остане зад основните си конкуренти. През ноември компанията е продала 154 050 автомобила, отбелязвайки ръст от 4.3% спрямо предишния ноември. Реализациите на компанията за първите 11 месеца възлизат на 1.71 милиона, което е с 4.2% повече от същия период на 2015 г.
 
Снимка: Mercedes-Benz
Тагове: mercedes-benz
0 от 500
  • #9
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Triforce ( преди 7 години )
    Нормално е масово хората да карат по-евтини автомобили. Само помислете реално. На запад хората купуват основно нови автомобили или поне в белите държави. Сметката какво показва - ново БМВ или Мерцедес 3-ка или це-класа с повече екстри е примерно 80-90 000 лева. Същата Тойота Авенсис, която смея да твърдя че вътре е по-широка от изброените (аз си я мразя марката, но на черно не казвам бяло) с всички екстри идва на 65-70 000 лева. Ами хората си правят сметката и вземат за по-малко пари - същото!
  • #8
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Enzo ( преди 7 години )
    Фактите са по-други обаче. През изминалата година БМВ са продали грубо 1 млн. и 900 хил. коли. Тойота са продали над 12 милиона. Ай кажи ся сериозно... в коя от двете марки са вози "тълпата"? Мислете малко преди да пишете тъпотии!!! Това, че 5 млрд. души по света МЕЧТАЯТ да имат БМВ не означава, че тълпата кара БМВ. Тълпата кара всъщност Тойота, ФВ, Форд, Хонда, Мазда, Рено, Пежо, Фиат, Опел и т.н. и т.н. и да, вероятно мечтае... Всеки има право на това.
  • #7
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Няма как да продаваш модел (в днешния пазар) повече от конkurент като ти седи 10 г. на пазара..справка LS Лексус..и има един фейслифт....през тия 10 г. излезнаха фейслифт на S класа и нов модел..и сега и фейслифт на новия ще излезне докато чакаШ новия LS...
  • #6
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ".. пак продават като луди.."Я пак?! Какво продават като луди?! КАжи един модел който се продава повече от еквивалент на МБ или БМВ ....
  • #5
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Enzo... И така докато тълпата спре да се води от овчия инстинкт че БМВ е супер марка и средното човече почне да му писва да виси в сервиза, въпреки че колата е приятна за каране.
  • #4
    9 rate up comment 17 rate down comment
    до: ха-ха! ( преди 7 години )
    Тойота не претендира да е примиъм клас автомобил. Затова си имат лексус, който далеч не притежава разводнената гама от модели на мерцедес и пак продават като луди. Да, да, знам, в твоя квартал сигурно няма много лексуси, но е време да излезеш от него
  • #3
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Enzo ( преди 7 години )
    The Best Or NothingДа-а-а... и понеже не се The Best... какво остава да са? No-o-o-thi-i-ing!!! БМВ са най-проспериращият премиум бранд в Света. И "анализаторите" да не се притесняват. Накрая на годината пак ще излязат с най-много продажби. Все пак, единадесет поредни години все така ставаше!
  • #2
    17 rate up comment 6 rate down comment
    ха-ха! ( преди 7 години )
    Лъскавите легени на Тойота даже не фигурират в класацията!
  • #1
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Некой ( преди 7 години )
    The best or nothing!!