IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes е на път да изпревари BMW по продажби

По всичко личи, че компанията от Щутгарт ще си върне короната в премиум класа

Mercedes е на път да изпревари BMW по продажби

Неотдавна Mercedes-Benz си върна първото място по продажби в премиум сегмента в Америка, а сега става ясно, че компанията от Щутгарт е на път да стори същото и в глобален план. Това сочат пазарните резултати на германците за ноември.

Mercedes е на път да си върне короната в премиум сегмента

Щутгартци са успели да пласират 182 602 автомобила през ноември и 1.89 милиона коли през първите 11 месеца на годината, отбелязвайки ръст съответно от 13% и 12% спрямо същите периоди на 2015 г. За сравнение, конкурентите от BMW са записали ръст от 5.9% през ноември до 177 740 автомобила, а от януари до ноември продажбите на компанията от Мюнхен се равняват на 1.82 милиона автомобила (+5.6%).

От това излиза, че ако не станем свидетели на рязък скок в търсенето на автомобили BMW през декември, Mercedes-Benz ще се превърне в най-голямата премиум марка по продажби. Припомняме, че компанията бе носител на титлата, но през 2005 г. я преотстъпи на BMW.
 
BMW регистрира 11 поредни години на върха на премиум сегмента, като през 2015 г. успя да продаде 1.91 милиона автомобила. През миналата година Mercedes пласира 1.87 милиона коли и се класира на второто място, а Audi остана трета с 1.80 милиона продадени коли.
 
По всичко личи, че и през тази година Audi ще остане зад основните си конкуренти. През ноември компанията е продала 154 050 автомобила, отбелязвайки ръст от 4.3% спрямо предишния ноември. Реализациите на компанията за първите 11 месеца възлизат на 1.71 милиона, което е с 4.2% повече от същия период на 2015 г.
 
Снимка: Mercedes-Benz
Тагове: mercedes-benz
0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    Обаче някои продължаваt да бленуват и слагат Хауди в примиъм клас, хахах! Ребрандираните Вагени все се бутат и все са последни накрая със незаконния тракалник TDI!:)))
  • #18
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Germany ( преди 7 години )
    ВАГ продават най много ,не спорете за глупости. По добро от немските автомобили няма VAG , BMW i Mercedes .
  • #17
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 7 години )
    Ти май си останал под шипковия храст.
  • #16
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Критерият е задължително да бърка вода с масло-БМВ,да е предпочитан от пенсионери с алцхаймер -МБ или да може по всяко време да се използва за тоалетна -алуди!Всичко друго са приказки под шипковия храст!
  • #15
    3 rate up comment 5 rate down comment
    фермера ( преди 7 години )
    Много искам да разбера какъв е критерия за премиум автомобил.Размера,оборудването или цената.Лично за мен новата Е класа купе от съседната статия само със 6цилиндровия мотор е в премиум.Да сложиш на това купе 4 цилиндъра е кощунство.Обече цените за последните години се повишиха без да има нещо ново технологично.Това ще продължи докато има мито 10 % за вносни коли в ЕС.
  • #14
    6 rate up comment 4 rate down comment
    ха-ха ( преди 7 години )
    1.Квартала,в който живея е много хубав и сравнително скъп.2.Не е лошо ти да разгледаш актуалната гама в продажба на Лексус,вкл.компактни автомобили и кросовери.3.Пазарът в САЩ е безспорно един от трите най-важни в света,но нищо повече от един от трите.4.От което и започнахме-в световен мащаб Лъскавите Тойоти не могат да се сравняват в продажбите не само с МБ,БМВ И Ауди,но също така с Ягуар и Волво. И това си има обяснение.
  • #13
    8 rate up comment 4 rate down comment
    До Triforce ( преди 7 години )
    Познат се обзаведе с Авенсис на промоция - има си всичко / включително камера за заден ход / - само липсва кожения салон за 42 и нещо. Голо А4 което е по-тясно - все пак карам такова служебно с по-слаб мотор е 60+ хилки.Да вярно е че интериора на Аудито е по-пипнат и на лош път вози по-комфортно. Ама все пак 30 хилки разлика за идентично оборудване си е цифра
  • #12
    4 rate up comment 8 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 7 години )
    pak iskam forumnite umnici da mi obqsnqt 6to e to PREMIUM i vkliu4va li po-visoka nadejdnost?! ili si kupuva6 luskava opakovka?!
  • #11
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    В Япония се продава повече S класа от LS..ето ти справедливост!
  • #10
    3 rate up comment 9 rate down comment
    до: ха-ха! ( преди 7 години )
    И за да се върнем пак на темата за примиъм клас коли - както казах вече, време е да излезеш от квартала. И защото не обичам да съм голословен, ето кратка справка за продажбите на луксозни возила в Щатите за ноември, а и от началото на 2016 година:От началото на 2016 продадени бройки:БМВ: 280,339 (спад с 10%)Лексус: 290,046 (спад с 4.3%)Мерцедес: 308,226 (спад с 0.2%)Ок, Щатите не са целия свят, обаче това е пазарът на който е справедливо да сравняваме продажбите на лексус с БМВ и мерцедес