IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG GT R счупи рекорд на „Нюрбургринг” (Видео)

Суперколата стана най-бързият уличен автомобил на марката

Mercedes-AMG GT R счупи рекорд на „Нюрбургринг” (Видео)

Германското издание Sport Auto обяви резултатите от първия тест на суперколата Mercedes-AMG GT R на Северната дъга на пистата „Нюрбугринг”. Купето взе 20-километровото разстояние за 7 минути и 10,92 секунди, като стана най-бързият сериен автомобил на марката на това трасе.

Mercedes-AMG GT R счупи рекорд на „Нюрбургринг” (Видео)

Машината се оказа по-бърза от Ferrari 488 GTB (7 минути и 21,63 секунди) и от пистовия Lexus LFA Nurburgring Pack (7 минути и 14,64 секунди), който допреди 5 години бе най-бързият сериен автомобил на Северната дъга. Преди Mercedes-AMG GT R обаче все още са автомобили като Nissan GT-R Nismo (7 минути и 8,68 секунди) и Lamborghini Aventador SV (6 минути и 59,73 секунди).

Mercedes-AMG GT R счупи рекорд на „Нюрбургринг” (Видео)

Зад волана на автомобила е бил тест-пилотът Кристиан Гебхарт. Пистовата версия на Mercedes-AMG GT е оборудвана с 4,0-литров V8 мотор с две турбини, развиващ мощност от 585 к.с., който работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,6 секунди, а максималната скорост е 318 км/ч.

Mercedes-AMG GT R счупи рекорд на „Нюрбургринг” (Видео)

Суперколата има пълноуправляемо шаси, активна аеродинамика, адаптивно окачване с възможност за регулиране на пружините, електроноуправляем заден диференциал с повишено триене и състезателен тракшън-контрол с 9 режима на работа. От колата ще бъдат произведени 2000 бройки, като цената в Германия стартира от 165 400 евро.



Снимки и видео: Mercedes-AMG

Тагове: mercedes-amg gt r
0 от 500
  • #5
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тази кола е страхотна. Браво на МБ.Мога да я слушам цял ден, звукът и е като симфония.
  • #4
    8 rate up comment 3 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Коментара ми беше до първия анонимен.И имам грешка ПОршето се води серийно, моя грешка.Но всичко друго е казано от мен и от втория коментиращ. А МЕрца е уникална кола.
  • #3
    5 rate up comment 7 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    А ти гледал ли си изобщо времената на Нордшлайфе... като ти чета коментара - НЕ.Ще ти обясня, щото виждам, че не обичаш да мислиш и четеш - Първото Ферари в топ 100 времената е на 16то място - 488 ГТБ, Лаферари въобще нямат записано време. Първият Макларън в топ 100 е - МП4-12Ц на 31во място! Порше 918 спйадър е уникално и неговото време някой трудно ще го бие -но то е произведено само в 300 и няколко броя и не се овди сериен модел, капиш!
  • #2
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Чети бе човек.."..Суперколата стана най-бързия пътен автомобил на марката.."
  • #1
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Макларъна, лаферарито и поршето "НЕ ПЪТНИ" ли са?Тия си измислиха 100 вида "класации" на тая писта. Баси то има ли производител, който да не се хвали, че е най-бърз в някъв вид "клас" и т.н.?Смешна история става с тая писта вече.