IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG GT R счупи рекорд на „Нюрбургринг” (Видео)

Суперколата стана най-бързият уличен автомобил на марката

Mercedes-AMG GT R счупи рекорд на „Нюрбургринг” (Видео)

Германското издание Sport Auto обяви резултатите от първия тест на суперколата Mercedes-AMG GT R на Северната дъга на пистата „Нюрбугринг”. Купето взе 20-километровото разстояние за 7 минути и 10,92 секунди, като стана най-бързият сериен автомобил на марката на това трасе.

Mercedes-AMG GT R счупи рекорд на „Нюрбургринг” (Видео)

Машината се оказа по-бърза от Ferrari 488 GTB (7 минути и 21,63 секунди) и от пистовия Lexus LFA Nurburgring Pack (7 минути и 14,64 секунди), който допреди 5 години бе най-бързият сериен автомобил на Северната дъга. Преди Mercedes-AMG GT R обаче все още са автомобили като Nissan GT-R Nismo (7 минути и 8,68 секунди) и Lamborghini Aventador SV (6 минути и 59,73 секунди).

Mercedes-AMG GT R счупи рекорд на „Нюрбургринг” (Видео)

Зад волана на автомобила е бил тест-пилотът Кристиан Гебхарт. Пистовата версия на Mercedes-AMG GT е оборудвана с 4,0-литров V8 мотор с две турбини, развиващ мощност от 585 к.с., който работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,6 секунди, а максималната скорост е 318 км/ч.

Mercedes-AMG GT R счупи рекорд на „Нюрбургринг” (Видео)

Суперколата има пълноуправляемо шаси, активна аеродинамика, адаптивно окачване с възможност за регулиране на пружините, електроноуправляем заден диференциал с повишено триене и състезателен тракшън-контрол с 9 режима на работа. От колата ще бъдат произведени 2000 бройки, като цената в Германия стартира от 165 400 евро.



Снимки и видео: Mercedes-AMG

Тагове: mercedes-amg gt r
0 от 500
  • #15
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Porsche 918, не в произведено в 300 а в точно 918 бройки. но дори и 300 бройки се води серийно производсво, както е например при Бугати Вейрон.
  • #14
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    На-бързо не зная дали е, но най-грозно със сигурност. И отвън и отвътре е ужасяващо зле.Радиаторната решетка най-вече отвън с тази рядка ограда, като решетките на затворническа килия, а вътре с тоя ред духалки, като кола от 50-те на миналия век. ако оправят решетката и духалките ще заприлича на нещо, а не както сега и с този отвратителен цвят е като муха л***йнярка.
  • #13
    7 rate up comment 4 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Е последното ти изказване бие всички останали по "умност".Сега отвори чичко гуугле и може да потърсиш първо какви времена на имат МБ на нордшлайфе. И после (ако знаеш как :]) може да видиш, какви успехи имат Ф1 и в ДТМ и да не говориш неподготвен за спортните успехи на МБ.Тва е от мен, повече се отказвам да те ограмотявам, щото виждам, че няма много смисъл.
  • #12
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Аз пък съм съгласен със първия коментар най-бързия автомобил от марката МB, ай де бе ами да сложат най-бързия зелен автомобил със четири отвора за климатичната вентилация. Кви ли не глупости не измислиха.
  • #11
    2 rate up comment 10 rate down comment
    mda ( преди 7 години )
    A HARIBO GT3?? Tova vreme ne e maksimuma samo da vi spodelq,tova e vreme za denq.Markite za sport sa dve Mero i BMW,ostanaloto sa opiti.
  • #10
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Напротив, когато казваш, че си най-бърз сред твойте си модели няма нужда да ми обясняваш от какво си по-бърз от другите. По тая логика, защо не изредят всички останали автомобили, които са по-бавни?За да изгледа по-бърз мерца са надраскали някви други времена на стари модели автомобили. А мерцедес са при големите само и единствено в луксозния сегмен, при спортните автомобили ги няма никакви и никога не са били фактор при тях..Тази статия е споменаване на МБ, във вид на реклама няма стойност
  • #9
    10 rate up comment 5 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Дават ти времена на други производители, за сравнение.. ама ти май наистина не обичаш да мсилиш или не можеш. Не е ясно кое от двете.И МБ не се напъвт да са при гоелмите, те вианги са били там.
  • #8
    5 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пилота кара на ръба на възможностите, ужасно нестабилен авт., в завоите.Сещам се за видеото на Alfa Romeo Gulia, тя стоеше като залепена в сравнение с GT R на Мерцедес.Доста народ, ще има неприятности с това нещо !!!
  • #7
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Man до този под мен ( преди 7 години )
    Пишат времена на други производители да за дадат контекст на самото време. Защото 7.10,92 какво ти говори освен, че както е написано е най-бързото на МБ. С другите времена вече знаеш къде стои АМГ-то спрямо конглокенци_ята. А като не те интересува, защо четеш, че и коментираш? А иначе, колата е един път!
  • #6
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ами тогава защо ми пишат времена на други производители и модели?Общо взето какво ме интересува, че мерцедес се напъва да фигурира в класацията при "големите".Статия колкото да се запълва "ефира", това имах предвид с това, че всеки нещо върти и обявява няква обиколко - дреме им на хората, че някой се е въртял по няква писта в дойчоленд.