IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia започна серийното производство на Pro_cee’d

От вчера, 25.10.2007, Kia Motors започна производството на версията с три врати на Kia Pro_cee´d.

Kia започна серийното производство на Pro_cee’d
Така, кратко след премиерата си на салона във Франкфурт, този модел ще се появи в продажба още до края на тази година. Версията Pro_cee´d става трета в семейството на Cee’d след хечбека с пет врати и комбито. 


Дизайнът е създаден също в европейския център на Kia, а тази версия, както и първите две, ще се произвежда в завода на Kia в Жилина, Словакия. 

Pro_cee´d има свой оригинален дизайн, като от версията с пет врати са взети само предните калници и капака на мотора. Интересно е, че моделът с три врати е с 15 мм по-дълъг от този с пет врати и с 30 мм по-нисък. В същото време разстоянието между осите, обема на багажника и широчината на автомобила са същите като при версията с пет врати. 

Предлаганите двигатели с Pro_cee´d ще бъдат същите, които познаваме oт другите две версии на каросерията. Бензиновите двигатели са три – 1.4 (81 kW) 1.6 (90 kW) и 2.0 CVVT (105 kW), а турбодизеловите два – 1.6 CRDi VGT (85 kW) и 2,0 CRDi (103 kW). 

При версията с три врати също ще се предлага уникалната гаранция от 7 години, както при другите две версии.
0 от 500