IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова глоба за Volkswagen в Южна Корея

Концернът ще плати 32 млн. долара заради лъжлива реклама

Нова глоба за Volkswagen в Южна Корея

Антимонополният регулатор в Южна Корея – Комисията по справедлива търговия (KTFC), обяви намерението си да предяви обвинения срещу петима членове на висшето ръководство на концерна Volkswagen AG, заради скандала с манипулираните дизелови двигатели.

В Южна Корея отново глобиха Volkswagen

От Комисията допълниха, че на германския производител ще бъде наложена глоба от 32 млн. долара за „недобросъвестна реклама”. Тя се е излъчвала през периода декември 2007 – ноември 2015 г., като е акцентирала върху това, че автомобилите на концерна отговарят на вскички екологични изисквания в ЕС. Това обаче се оказа невярно и сега корейците претендират, че по този начин клиентите са „били излъгани и вкарани в заблуда”.

През август тази година властите в Южна Корея преустановиха продажбите на 80 модела на Volkswagen AG и глобиха концерна с 15 млн. долара за фалшификация на данните в документите в автомобилите за вредните емисии и нивата на шума. През 2015 г. германският производит трябваше да плати и още една глоба – 12 млн. долара да използване на софтуер, който позволява да бъдат излъгани екологичните норми в страната.

Както съобщава Financial Times, Южна Сорея не е от големи пазари за Volkswagen, но пък е особено важен за луксозните марки на германската група – Audi и Bentley. Продажбите на Audi с дизелов мотор в страната се увеличиха 14 пъти през периоза 2008-2015 г. – от 4170 до 62 350 бройки. След избухването на „Дизелгейт” обаче този резултат спадна с 10%, а като цяло продажите на Volkswagen в страната паднаха с 1/3.

Снимка: Autocar

Тагове: volkswagen ag
0 от 500
  • #9
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Най-мал0умн***та държава на света е Германия, а феновете и са най-големите буд***ли.Няма друга държава, която да разпалва 2 световни войни, да избива десетки милиони хора и да продължава да се прави на велика. В момента реално Германия е протекторат на САЩ. САЩ (не НАТО, а САЩ) имат повече военни бази на територията на тази смешна държава отколкото те сами имат. Всичкото злато на Германия се държи в САЩ. Ха познайте колко независима държава са. а сега с чаршафите дето си вкараха съвсем е закъдриха.
  • #8
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ами смятайте къде е Европа, щом Южна Корея са преди тях по стандарт и технологии! А за япония да не говорим, защото те пък са още по-напред от корейците. Германофилите дето толкова много се бият в гърдите за история и какво ли не да погледнат кога е създадена смешната държава Германия! Има-няма 200 г. За какво говорим изобщо! А да не говорим, че повечето им изобретения са откраднати и копирани от французи, англичани, италианци и азиатци. Така, че германофилчета трайте, че са ви нацапани гащите
  • #7
    18 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ГЕРМАНИЯ вече несъществува.Германия е пълна с Турци и Мигранти, които ще претупят всичко.Вече им испиват икономиката отвътре.Германия е мъртва.
  • #6
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Нев ( преди 7 години )
    ""Коя е тая държава Южна Сорея?"Още нещо да добавя, тъй като знам, че германските фенове се се бият в гърдите ка биле първи изобретили всичко, когато Корея е съществувала като напреднала държава с развито общество и порядки, на територията на днешна Германия е имало само диваци, облечени в кожи живеещи в пещери!
  • #5
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Нев ( преди 7 години )
    "Коя е тая държава Южна Сорея?"Южна Корея е държавата, в която дизайнери и инжинери от "великите" германски премиуми предпочитат да отида да работят заради по-добрите условия и възможности за реализиране на потенциала си! (А не да се замесват в екологични скандали с последици на геноцид, дизайн на "премиуми", който почти не се е измнил през последните 15-на години, или пък липсата на такъв). Надявам се, че отговрът ми ти е изчерпал темата...
  • #4
    21 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ами да ви кажа Южна корея е с по-висок стандарт на живот от този в Германия и има само една европейска държава със средна заплата, която е по-висока от тази в Южна корея и това е Холандия.Това е страна, която е много пред европейските страни във всяко отношение и най-вече в технологично.А колите им там са на толкова високо ниво, че до тях S-класата и А8мицата изглеждат, като среден клас автомобили.Който не е ходил не може и да си представи за колко напреднал свят си говорим.
  • #3
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Коя е тая държава Южна Сорея?
  • #2
    6 rate up comment 21 rate down comment
    коко ( преди 7 години )
    Егати смотаните жълтури ! Да си карат кочините и това !
  • #1
    37 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    А така, само бой за измамниците.