IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова глоба за Volkswagen в Южна Корея

Концернът ще плати 32 млн. долара заради лъжлива реклама

Нова глоба за Volkswagen в Южна Корея

Антимонополният регулатор в Южна Корея – Комисията по справедлива търговия (KTFC), обяви намерението си да предяви обвинения срещу петима членове на висшето ръководство на концерна Volkswagen AG, заради скандала с манипулираните дизелови двигатели.

В Южна Корея отново глобиха Volkswagen

От Комисията допълниха, че на германския производител ще бъде наложена глоба от 32 млн. долара за „недобросъвестна реклама”. Тя се е излъчвала през периода декември 2007 – ноември 2015 г., като е акцентирала върху това, че автомобилите на концерна отговарят на вскички екологични изисквания в ЕС. Това обаче се оказа невярно и сега корейците претендират, че по този начин клиентите са „били излъгани и вкарани в заблуда”.

През август тази година властите в Южна Корея преустановиха продажбите на 80 модела на Volkswagen AG и глобиха концерна с 15 млн. долара за фалшификация на данните в документите в автомобилите за вредните емисии и нивата на шума. През 2015 г. германският производит трябваше да плати и още една глоба – 12 млн. долара да използване на софтуер, който позволява да бъдат излъгани екологичните норми в страната.

Както съобщава Financial Times, Южна Сорея не е от големи пазари за Volkswagen, но пък е особено важен за луксозните марки на германската група – Audi и Bentley. Продажбите на Audi с дизелов мотор в страната се увеличиха 14 пъти през периоза 2008-2015 г. – от 4170 до 62 350 бройки. След избухването на „Дизелгейт” обаче този резултат спадна с 10%, а като цяло продажите на Volkswagen в страната паднаха с 1/3.

Снимка: Autocar

Тагове: volkswagen ag
0 от 500
  • #19
    4 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Пак ти казвам философе, Сеул не е цяла Корея....Ти тук ако идеш в София има неща, които няма да ги видиш в никое село в северна България примерно. Не се заблуждавай да си правиш генерални изводи за цялата страна.Иначе за технологиите на КОрейците съм съгласен, а заплатите са както съм ги написал в предния пост.
  • #18
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Там рядко ще видиш дизелов автомобил или малък градски такъв, повечето са седани и луксозни лимузини, но със стратегия за екология - на алтернативни горива ( газ, метан и т.н.) и там няма смог, като над Берлин, въпреки че населението е много повече.Автомобилите са им на по 2-3 до 5 години, по-стари ако видиш то е защото са класики и носят друга стойност.Еquus е най-често срещания автомобил, а в него получаваш уникален лукс.Говорите на изуст без да можете дори да си представите колко сме назад
  • #17
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Къде видя германия изобщо около Корея ?Аз ви казах отидете и вижте за какво си говорим. Там няма просяци по улицата, няма обаче и лентяй. А мащабите са в пъти над тези в европа, както и технологичните нововъведения в ежедневието на хората.Само за сведение ще ви кажа, че там с личната карта може да се използва, като разплащателна без дори да си я вадиш от джоба и без да правиш каквото и да е. И други подобни неща имат въведени, които вие нито ще ги видите, нито ще осъзнаете, че ги има!
  • #16
    5 rate up comment 2 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Според гуугле и википедия,Германия е точно след Южнна Корея по средна заплата...А ХОландия, Дания, Норвегия, Ирландия, Швейцария, Люксембург и Обединеното кралство - всички са по-напред от Южна Корея. Така че моля не философствайте, колко изоставала европа... Сеул може да е много добре ама един град не е цялата държава.
  • #15
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не е редно, това е компания която движи прогреса в автолобилостроенето. Тези пари можеха да се возят в нови разработки!
  • #14
    2 rate up comment 5 rate down comment
    ФАЩ ( преди 7 години )
    Затуй корейците стачкуват , щото безработицата "липсва" и вимат големи заплати, едно е на хартия друго си е на живо!
  • #13
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 7 години )
    "Ами да ви кажа Южна корея е с по-висок стандарт на живот от този в Германия и има само една европейска държава със средна заплата, която е по-висока от тази в Южна корея и това е Холандия."Искрено ме разсмя. Самите холандци не знаят че взимат най-много в Европа, мухахахаА всъщност Холандия е на 13-то място по средна заплата в ЕвропаТа къде викаш беше Корея?
  • #12
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Закривай!
  • #11
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Да! ( преди 7 години )
    Ама не!
  • #10
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Закривайте е тази лъжлива компания и не ни занимавайте повече с тях. Това са най-големите мошеници на света. Срам трябва да е за всеки, който кара *** от Фолк с Ваген.