IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото поколение на Prius – по-евтино и по-ефективно?

Въпреки появилите се по-рано през този месец твърдения, че Toyota ще забави пускането на новото поколение на Prius поради опасения за проблеми с новите литиево-йонни батерии, изглежда че разработките на третото поколение на хибридния автомобил са доста напреднали.

Новото поколение на Prius – по-евтино и по-ефективно?
Според изпълнителният вицепрезидент Масатами Такамото, в Toyota са решили да запазят никеловите акумулатори и при новото поколение на Prius и това ще подсигури скорошната му поява на пазара. Такамото обаче не даде повече информации, кога е най-вероятно това да стане. 


Друг от шефовете на Toyota, Казуо Окамото, заяви пред журналисти, че новият Prius ще се различава радикално от своя предшественик, съобщава агенция Associated Press. Това ще стане освен с нови уникални технологии и с нов дизайн, много различен от досегашния. 

Окамото казва, че сега новите дизелови двигатели дават по-добър разход при движение по магистрали, но според него, новото поколение на Prius ще бъде по-ефективно от дизелите не само в града, но и по магистралите. Той каза нещо още по-интересно, че размерът и стойността на хибридните двигатели ще бъдат намалени на половина. 

Това ще позволи Toyota да изпълни намерението си и да предлага достъпни хибридни варианти със всички свои модели.
0 от 500