IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford готви настъпление с хибриди

Новите хибридни автомобили на Ford с устройство plug-in, даващо възможност за зареждане на акумулаторните батерии от електрическата мрежа, ще носят в наименованието си и името Extend.

Ford готви настъпление с хибриди
Според информация в сайта Leftlanenews, Ford вече е регистрирал това име като запазена марка и ще започне серийно производство на хибридни автомобили през следващите пет години. 


Хибридите на Ford ще бъдат с комбинирани двигатели на бензин или био-гориво и електродвигатели захранвани от специални акумулаторни батерии. Задължително хибридните автомобили на Ford ще могат да изминават определено разстояние само с електродвигателя и батериите ще могат да се зареждат от обикновената електрическа мрежа. 

Ford вече представи една концепция наречена HySeries Drive, произведена на базата на модела Edge. Засега и Ford както и другите водещи производители са затруднени да пуснат серийна версия на подобен хибриден автомобил, главно поради все още липсващите подходящи акумулатори. Сега упорито се работи за изработването на следващо поколение литиево-йонни батерии, като в САЩ и Япония тези разработки са финансирани и от правителствата.
0 от 500