IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes Benz показва С- и S-класите като дизелови хибриди

Мерцедес представя на автосалона в Токио хибридните дизел версии на класите "C" и "S". Нововъведенията ще се появят на пазара през 2010 г. в E-класата.

Mercedes Benz показва С- и S-класите като дизелови хибриди
 



На автомобилното изложение в японската столица ще бъде представен и прототипът F 700, познат ни вече от франкфуртското автошоу, и В-класата F-Cell, задвижвана от горивни клетки. В допълнение новият Т-модел на С-класата ще отпразнува своята азиатска премиера. Комбито трябва да се появи на японския пазар в началото на 2008 г.

Хибридният Т-модел на С-класата развива мощност от 165 kW/224 к.с. и максимален въртящ момент от 560 Nm. По този начин 4-цилиндровият двигател достига стойностите на големия, бензинов V8-агрегат, но с разход от едва 4,6 л./100 км.

Хибридът Bluetec S300 се справя с 5,4 л./100 км. Емисията на въглероден двуокис, която колата изхвърля в атмосферата, е 142 грама/100 км. Това е с 30 % по-добър резултат от най-добрите стойности на лимузините от същия клас.

Що се отнася до газовете, съгласно последни фирмени данни, хибридът S300 има потенциал да изпълни дори и най-стриктните екологични изисквания, като европейската норма EU6 или американската BIN5.

Още по-мощен и въпреки това пестелив се представя на нашето внимание хибридът S 400 Bluetec с неговите 195 kW/265 к.с. и 630 Nm въртящ момент, както и среден разход на гориво от 5,8 литра дизел /100 км.



Моделът F-Cell на B-класата е първият Мерцедес Бенц, задвижван с горивни клетки и по план трябва да влезе в серийно производство през 2010 г.

Моделът F700 показва новия Diesotto-двигател на Мерцедес Бенц, който трябва да обединява в себе си всички предимства на бензиновите и дизеловите мотори.
0 от 500