IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобилен салон Токио 2007: Lotus представя модела Elise SC

Задава се най-мощният Elise на всички времена с 220 к.с. и компресорен двигател

Автомобилен салон Токио 2007: Lotus представя модела Elise SC
Традиционният британски производител Лотус показва за първи път на автомобилното изложение в Токио (от 27 октомври до 11 ноември т.г.) своя нов топмодел Elise SC. За да направят 900-килограмовия бързак още по-динамичен, англичаните са добавили един новосъздаден компресор към двигателя на модела Elise R и така са вдигнали мощността от 192 на 220 к.с. Така съотношението мощност/тегло при новия Лотус е 4,1кг/конска сила. За сравнение: един Golf GTI мъкне по седем килограма на конска сила.



Качествата на пътя при Elise SC са както може и да се очаква доста впечатляващи. От Лотус обещават спринт от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди. Максималната скорост е 240 км/ч. Все пак по традиция следва да сме по-внимателни при подобни данни от страна на британците. На външен вид моделът не се различава особено от своите по-малко мощни предшественици от серията Elise: един заден спойлер и джанти във формат 8J следва да са достатъчни белези за идентификацията на модела. В ценово отношение Elise SC се намира почти в идеалната среда на продуктовия асортимент на Лотус. Той струва 49 950 евро, т.е. точно с 5000 евро повече от Elise R, който има „само“ 192 коня.

Освен компресора от Лотус обещават и други нововъведения при Elise SC през 2008 г. Така например Elise SC вече може да се поръчва с една нова топверсия на безкомпромисния, спортен уред Exige. При пакетната услуга Exige S в играта влиза най-мощният двигател на Лотус изобщо: 243 к.с., който беше използван за лимитирания и отдавна продаден модел Exige R. Цената за допълнителните 23 коня е 3 810 евро.


Освен това други по-малки изменения и нововъведения следва да направят всички модели на Лотус още по-атрактивни, по-комфортни и сигурни. Всички модели са оборудвани с въздушни възглавници за водача и придружителя. Пасажерите освен това ще седят по-удобно в новите, приятни за пипане седалки. За моделите Elise и Exige Лотус предлага и модерно изглеждащи черни циферблати, алармена инсталация и нов ключ, който разполага с вградени копчета за дистанционно управление.
0 от 500