IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lancia ще възражда легенди

Моделния ред на Lancia ще се разшири с няколко нови модели. Фирмата е решена да възроди имена като Aurelia и Delta.

Lancia ще възражда легенди
В най-напреднала фаза е разработката на нов кабрио модел чиято механика ще дойде от Fiat Bravo. 


Планира се новият кабриолет да има дължина около 4.5 метра и широчина 1.8 метра. Двигателите ще бъдат познатата серия от турбодизелови и турбобензинови агрегати на Fiat.За да не се увеличават разходите за производство и цената, покривът ще бъде мек, сгъваем. 

Обзавеждането ще бъде като за луксозен кабриолет, включително аудиосистема Bose, системата на Fiat Blue&Me за забавление и комуникации, двустранен климатроник и др. 

Наред с кабриолета в скоро време Lancia планира да възстанови и легендарната Delta. Тя също ще бъде произвеждана на платформата на хечбека Fiat Bravo. През миналата година Fiat показа концепция на новата Lancia Delta, разработена заедно с Magna-Steyr. Серийната версия ще бъде пусната най-вероятно през следващата година и ще бъде оборудвана със серия двигатели с обем от 1.4 до 2.0 литра. 

Възраждането на Aurelia е по-далечна цел, вероятно след година и половина - две ще стане ясно дали ще видим луксозен кабриолет от Lancia с V8 двигател от Maserati GranTurismo.
0 от 500