IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota ускорява разработвания мини автомобил за САЩ

Рекордно високите цени на петрола и непрекъснато растящите цени на горивата водят до промяна в структурата на продаваните автомобили по света.

Toyota ускорява разработвания мини автомобил за САЩ
Постепенно продажбите на големи и мощни лимузини намаляват за сметка на компактните и по-ефективни автомобили. Досега този процес се усещаше по-силно в Европа и Япония, където цените на горивата са сред най-високите в света. 

Напоследък подобно развитие се вижда и в САЩ, макар и в по-малки размери. Това кара Toyota да оценява ситуацията на американския пазар и да ускори разработвания за там мини автомобил. Според най-новите информации, Toyota ускорено подготвя мини модел за американския пазар на базата на концепцията iQ. 


Вицепрезидентът по продажбите на Toyota в САЩ Джим Ленц (Jim Lentz), заяви пред журналисти на агенция Bloomberg, че в Toyota се обсъжда от година и половина стратегията за пускане на мини автомобили на американския пазар. Според него вече узрява идеята да се ускори пускането в продажба на по-малки автомобили в САЩ. 

През последната година продажбите в субкомпактния сегмент на пазара в САЩ, в който влизат автомобили като Toyota Yaris, са се повишили с 20%.
0 от 500