IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai Veracruz – корейският конквистадор идва в Европа

Hyundai възнамерява от следващата година да продава в Европа своя голям SUV модел Veracruz.

Hyundai Veracruz – корейският конквистадор идва в Европа
Досега относително малкото на брой европейски купувачи в този сегмент, можеха да избират само между американски и японски модели. Сега идват и корейците. Това потвърждава пред Automotive News шефът на маркетинга на корейската фирма. 


В Европа името на мексиканския щат Veracruz ще бъде заменено и моделът на Hyundai ще се продава като iX55. Предлаганият сега в САЩ вариант е само със задвижване на предните колела, което заедно с независимото окачване (отпред McPherson, отзад multilink), показва, че този модел, въпреки своите размери, се чувства по-добре на асфалт отколкото на труден терен. 

За Европа ще се доставя версия със задвижване на четирите колела, докато все още не е ясно дали моделът с предаване към предните колела ще бъде внасян. Автомобилът има максимален ъгъл на придвижване напред 24,8° и назад 22,7°. Просветът на автомобила е 205 мм. 


В САЩ Veracruz се продава с бензинов двигател с обем 3.8 литра и мощност 191 kW (260 k.с.) при 6000 об/мин и максимален въртящ момент 348 Nm при 4500 об/мин. Заедно с него в Европа ще се предлага и дизелова версия с шестцилиндровия CRDi с променлива геометрия на лопатките на турбината и обем 3.0 литра. Мощността на този двигател е 176 kW (240 k.с.) при 3800 об/мин и максимален въртящ момент 450 Nm на разположение от 1750 до 3500 об/мин. Не е изключено обаче да се предложи и версия с по-малкия четирицилиндров дизелов CRDi с обем 2.2 литра. 


В САЩ Veracruz се отличава с много добро оборудване – електрическо отваряне на петата врата, безключово стартиране, сензори за чистачките, DVD система и монитори за пътуващите отзад и много други. Автомобилът е за седем пътници, като последният ред може да бъде сгънат на равнището на пода и така се освобождава място за 1132 литра багаж. Ако бъде сгънат и вторият ред мястото за багаж ще конкурира и това в лекотоварните фургони – 2458 литра. 

Veracruz или iX55 в Европа ще има дължина 4840 мм или със 165 мм повече от познатия тук Santa Fe. Широчината е 1945 или с 55 мм повече от Santa Fe, височината е 1750, с 25 мм повече, а разстоянието между осите е 2805 или със 105 мм повече от това при Santa Fe.  
0 от 500