IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Окончателно: VW напуска WRC този месец

Ожие, Латвала и Микелсен ще си търсят нови отбори

Окончателно: VW напуска WRC този месец

Слуховете за това, че Volkswagen ще напусне световния рали шампионат още в края на този сезон се оказаха истина. Списание Autosport обяви, че на заседанието на борда на директорите на германската компания днес във Волфсбург е било решено програмата на VW във WRC да бъде закрита веднага след рали „Австралия” този месец, което е последен кръг за годината. 

Окончателно: VW напуска WRC този месец

В неделя VW спечели четвърта поредна титла при конструкторите на финала на рали „Великобритания”, а Себастиен Ожие си гарантира четвърта поредна титла при пилотите малко по-рано този сезон. От началото на 2013 година насам пилотите на тима имат 42 победи в световния рали шампионат. 

 

До днес имаше надежда, че VW все пак ще остане за още един сезон в световния шампионат, тъй като от началото на 2017 година влизат в сила новите технически правила, а колата за тях – Polo WRC 2017 на практика е готова. 

 

Миналата седмица друга марка на VW Group – Audi, обяви, че напуска „24 часа на Льо Ман” и световния шампионат за издръжливост след 18 години спорта и 13 победи в най-престижното състезание в света. Audi обаче остава в спорта, тъй като ще работи с тима на Abt във Формула Е. 

 

Решението на VW означава, че тримата пилоти на тима: Себастиен Ожие, Яри-Мати Латвала и Андреас Микелсен ще трябва да си търсят нови отбори, ако искат да карат и догодина в световния рали шампионат.

Тагове: volkswagen
0 от 500