IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Mark X ZiO – комфорт и много пространство

От Toyota обещаваха бързо да превърнат концепцията FSC в серийна версия. Това което виждаме сега е доста интересен автомобил, наречен Mark X ZiO.

Toyota Mark X ZiO – комфорт и много пространство
Макар да напомня с нещо на Mercedes Клас-R, този автомобил си остава изцяло японски, доколкото традицията в Страната на изгряващото слънце за производство на подобни модели (нещо между голямо комби и кросоувър), е доста по-стара отколкото в Европа. 


Засега новата Toyota се предлага само с бензинови двигатели, което вероятно е доказателство, че този модел поне засега няма да видим в Европа. По-слабият двигател е четирицилиндров с обем 2.4 литра и се комбинира със скоростна кутия тип CVT-i. Има варианти с предаване на движението към четирите колела или само към предните. 

По-силният двигател е шестцилиндров с обем 3.5 литра и се комбинира с автоматична скоростна кутия ECT. С този двигател се предлага единствено версия с предаване към предните колела, което можем да определим като малко странно. 


Може да се избира вариант на каросерията със шест места, всяко от които е самостоятелно кресло или класическата версия 2+3+2. Интериорът е осветен от диодно осветление, аудиосистемата е много качествената Super-live Sound. 

Toyota Mark X ZiO e оборудвана с много системи за безопасност, които познаваме от най-доброто оборудване на Lexus. Да споменем Pre-Crash, системата която с помощта на радари следи пътя и при опасност може да снижи принудително скоростта и да активира спирачките. 


Активният темпомат може да поддържа постоянна дистанция от движещият се отпред автомобил. Стабилизационната програма VSC е от най-ново поколение.  
0 от 500