IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Artega GT – съперникът на Porsche?

Немската фирма Artega Automobil GmbH & Co ще започне продажбите на новия си супер автомобил GT от следващата година.

Artega GT – съперникът на Porsche?
Всичко върви много добре за фирмата, защото цялата продукция за следващата година вече е разпродадена. 


Спортното купе с оригинален дизайн ще бъде с шестцилиндров двигател с обем 3.6 литра и директно впръскване на горивото FSI. Мощността му е 221 kW (300 k.с.), като ще подсигурява ускоряване от 0 до 100 км/час за 5 секунди. 

Рамката на купето е изработена от алуминий, а в задната й част от високо устойчива стомана. Върху тази конструкция са монтирани панелите на каросерията, изработени от композитни материали и стъклени влакна. Размерите на колата са: дължина 3950 мм, широчина 1880 мм и височина 1180 мм. Теглото на Artega GT е 1100 кг. За сравнение това е почти с 300 кг. по-малко от теглото на Porsche Carrera, което обаче има по-висока мощност с 25 к.с. 


Всъщност немската преса вече говори за Artega GT като за сериозен конкурент на Porsche. Тези данни показват, че това не е далеч от истината. Въпросът е дали Porsche ще продължи да няма нищо против Artega GT да се снабдява с FSI двигателя и DSG скоростната кутия от Volkswagen. 

Годишно малката немска фирма ще произвежда по 500 автомобила.
0 от 500