IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Vоlkswagen се съвзема от "Дизелгейт"

Групата отчете най-големия си пазарен ръст от 2014 насам, истинският отличник е Skoda

Vоlkswagen се съвзема от

 

Глобалните продажби на групата Volkswagen са се увеличили със 7.1 на сто през октомври - първият сериозен ръст за компанията след разгарянето на прословутия "Дизелгейт" миналата есен. Съживяването за концерна идва най-вече благодарение на истинския скок в Китай и на стабилно растящото търсене в Европа.

Vоlkswagen се съвзема от

 

 

Някои анализатори побързаха да изтълкуват тези резултати като знак, че негативните ефекти от скандала вече отминават. Директорът по продажбите на VW Фред Каплер се задоволи да коментира, че "увеличените доставки ни правят оптимисти, че ще можем да се справим със задаващите се предизвикателства".


През септември групата Volkswagen, която обхваща 12 различни марки, е пласирала 947 600 автомобила. Най-голям е ръстът в Китай, водещия пазар на VW, където продажбите са се увеличили с 20%. В Европа нарастването е 6.3 на сто, в САЩ е отчетен лек спад, а в Южна Америка сделките са се свили с внушителните 41 на сто (най-вече заради спада от 59% в Бразилия).


В рамките на групата истинският отличник е Skoda, с 14 на сто ръст в продажбите за месеца. Seat отчита малко над 8% увеличение, благодарение най-вече на пазарния дебют на първия си SUV - Ateca. Самата марка Volkswagen расте с 6.7 на сто, а Audi - с 1.2 на сто.

Общо за първите девет месеца концернът е продал 7.6 милиона автомобила.

 

Тагове: skoda audi volkswagen seat
0 от 500
  • #14
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    "а 2014г. Бяха първи, Доказа се че Тойота е излъгала за продажбите си като в тях е включила някакви рейсове и др. "Това за пореден път доказва че вагонетките живеят в някаква тяхна си паралелна реалност. А може би мозъците им мутират в резултат от прекомерно обгазяване с канцерогенни сажди..
  • #13
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    360 000, не. По - скоро е 36.
  • #12
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Приемем поздравления Днес върнах служебния пасат 2,0 TDI 170 к.с с DSG след като му изтече лизинга и и след, като пристигна новият му заместник отново пасат !за тези 3 години навъртяхме 363 248 кмДЕБЕЛО ИСКАМ ДА ПОДЧЕРТАЯ само консумативи и гориво са сменяни и колата е в перфектно състояние !Хвала на VW и пасат !благодаря - снимки с новия по-късно
  • #11
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    За 2014г. Бяха първи, Доказа се че Тойота е излъгала за продажбите си като в тях е включила някакви рейсове и др. Дефакто при леките автомобили бяха втори.
  • #10
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А глобите кога? Тези партенки за продажбите ги слушаме всяка година. От 4 години ни облъчват с това, че са първи по продажби първите 6 или 9 месеца и в един момент на края на годината се оказва, че са пак втори. Цяла година уж водят, а накрая е друго. Как не ги е срам така да лъжат не знам. Явно феновете им са много плиткоумни да не им запомнят лъжите. А факта, че имт 12 марки не могат да са първи говори достатъчно какви са скапаняци.
  • #9
    16 rate up comment 1 rate down comment
    do e46 ( преди 7 години )
    имаш ти .. костюм адидас за сватби, адидас за училище, адидас за люпене на семки пред компа и адидас за всеки ден
  • #8
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Яана работта. И в крайна сметка кой има ауди ВТОРА РЪКА. Татко ти и го дава да го караш ли?
  • #7
    2 rate up comment 23 rate down comment
    e46 ( преди 7 години )
    Имам много дрехи но когато не съм облечен в костюм съм или с армани или с адидас.Специално на адидас имам 4 комплекта анцунг + горнище жилетка и шапка с козирка както и яке за дъжд и много обувки на адидас имам сигурно само те са за едно 2500лв.
  • #6
    21 rate up comment 3 rate down comment
    от първи до e46 ( преди 7 години )
    Имаш ли анцуг Adidas? Черен с ония раета? :)
  • #5
    17 rate up comment 3 rate down comment
    до е46 ( преди 7 години )
    Брей, какви прозорливи мисли!