IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

General Motors отново набира скорост

Макар продажбите на домашния пазар все още да създават проблеми на GM, това не е попречило през третото тримесечие на годината групата да постигне рекордни резултати.

General Motors отново набира скорост
По света GM е реализирал продажбите на 2.38 милиона автомобили. Това е ръст от 4% в сравнение със същия период на миналата година. Най-голям ръст на продажбите се отбелязва в Латинска Америка, Индия, Русия и Близкия изток. 


Най-продаваните автомобили на групата по света са Chevrolet Aveo, Opel Corsa и Chevrolet Celta. Продажбите само на тези три модела са нараснали с 22%. Групата GM отбелязва успехи и в Европа, където нейните марки Opel и Vauxhall постигат рекорден ръст на продажбите от 15% спрямо третото тримесечие на миналата година. 

Последните резултати продължават серията от 21 тримесечия в които се отбелязва ръст на продажбите на GM извън САЩ. 

На домашния пазар GM продаде за последното тримесечие 1.2 милиона автомобили, което е понижаване с 6% спрямо продажбите през миналата година.
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Опелчетата са си добри коли, евтинки и супер за поддръжка, не харчат много и за нашите условия са си супер. Когато повечко хорица в тази опоскана страна подкарат опели,а не скъпарски джипари, тогава вече има шанс да се оправим