IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes ще ползва двигателите на Mini?

От доста време се говори, че Mercedes-Benz търси партньор за производството на малките си модели от Клас-А и Клас-В.

Mercedes ще ползва двигателите на Mini?
Сега в немската преса се появиха информации, че Mercedes ще използва серията от четирицилиндрови двигатели с директно впръскване на горивото, създадени съвместно от PSA Peugeot-Citroen и BMW за Mini. Тези двигатели ще се използват първо в следващото поколение на В-Клас. 


Появиха се и други интересни информации или може би спекулации, че именно новото поколение на В-Клас ще замести изцяло и сегашната А-Класа. Това ще стане като на базата на бъдещия В-Клас се произвеждат разнородни варианти, вкл. хечбек с три и пет врати, купе, кабриолет и дори мини SUVмодел. 

Според немският AutoBild, новата В-Класа ще се появи през 2011 г. Според списанието сделката с BMW и PSA ще засяга само двигателите, като няма да се разработва съвместна платформа, каквито информации имаше доскоро. 

Имаше информации също, че Mercedes може да разработва обща платформа с Fiat, но шансовете за това са доста малки. Шефът на Fiat Серджо Марчионе (Sergio Marchionne) обаче заявява пред репортери, че сключването на евентуална сделка на Mercedes с една фирма не означава, че не може да сключи такова и с друга за други части на бъдещия автомобил. “Mercedes се нуждае от много двигатели, някои от тях може да са от други, някои от Fiat”, счита Марчионе. 

Засега единственото официално изявление от Mercedes е, че фирмата е отворена за всякакви споразумения, които имат финансов смисъл.
0 от 500