IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen показа новото поколение на С5

В сряда Citroen официално представи новото поколение Citroen C5 пред журналисти.

Citroen показа новото поколение на С5
Моделът на Citroen в средния клас беше показан в две версии – седан и комби. Въпреки представянето на колата вчера пред журналисти, премиерата за широката публика ще бъде чак през януари на автомобилното изложение в Брюксел. 


Дизайнът на автомобила е взел много от показаната миналия месец във Франкфурт концепция C5 Airscape. 

С новия С5 ще бъде предлагана широка гама от бензинови и дизелови двигатели. Бензиновите ще включват базисния четирицилиндров агрегат с обем 1.8 литра и мощност 127 к.с., двулитров двигател с мощност 143 к.с. и V6 с обем 3.0 литра и мощност 215 к.с. 

Дизеловите двигатели предлагани с С5 ще включват четири напълно нови агрегати с мощност варираща от 110 до 208 к.с. при HDI V6. Спирачките са дискови с размер 330 мм отпред и 304 мм на задните колела. 


Новото поколение на С5 е малко по-голямо от сегашното. Дължината е 4780 мм, широчината е 1860 мм. Колесната база е достигнала впечатляващите 2820 мм, което дава много възможности за комфортно решение на интериора. 


Второто поколение на С5 ще бъде оборудвано с третата генерация на хидравличното окачване на Citroen. Чрез автоматичното адаптиране на твърдостта на окачването в зависимост от скоростта на движение се подобрява поведението на автомобила на пътя и се увеличава комфорта за пътниците.  
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Автоманиак ( преди 16 години )
    Ситроен С - 5 е невероятен автомобил.Самото удоволствие. Возията му е уникална. Впечатленията ми са от модела , който в момента е на пазара , а нямам представа какъв ще е новия , особено този с 6V HDI двигател.Карах Пежо 407 купе с такъв двигател и впечатленията ми са отлични. "Кръстоската" със Ситроена ще е повече от впечатляваща.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    2) на какво искаш да ти прилича,като са модели от един концерн,един клас с една платформа,еднакви двигатели?!? и какво лошо има??? като цяло ситроените ако сме честни са отлични автомобили.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    рафи ( преди 16 години )
    тези не се научиха да не ги снимат в този ракурс тези коли.ся можеш ли да разбереш нещо.мен ми прилича на 407
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    variola ( преди 16 години )
    Може би най добрата кола в европа по цена, качество,возия