IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault Laguna Active Drive – управление на 4-те колела (с видео)

Опитите през 80-те години да се въведе системата на управление на четирите колела на автомобила правени от Mazdа, Hondа и Nissan не бяха много успешни.

Renault Laguna Active Drive – управление на 4-те колела (с видео)
Въпреки това сега в Renault са се решили да поемат риска и отново се връщат към тази система. Нещо повече, чрез нея се опитват да повишат имиджа на новата Laguna. 


Първите прототипи на модела Laguna Active Drive вече са по пътищата, а системата за управление на четирите колела беше монтирана и на концепцията Laguna Coupе. Серийното производство на Laguna Active Drive e въпрос само на време. 

Вече е ясно, че новата система ще се появи за първи път в серийната версия на Lagunа Coupе към края на 2008 г. След това много бързо тя ще се предлага като екстра при всички варианти на Lagunа. 


Принципът на действие на тази система е известен. Задните колела се завъртат в зависимост от скоростта на автомобила в посоката на завой (заедно с предните колела) или в обратната посока на тази в която се завъртат предните колела, така че при ниски скорости да се подобри маневреността на автомобила, а при високи скорости да се подобри неговата стабилност. 

Благодарение на управлението и на четирите колела на практика се променя ъгъла на завъртане на волана и бързината на реакцията на автомобила.  
0 от 500