IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бензинов конкурент на Tesla Model S P90D

Тунингованото Audi RS7 е по-бързо на 1/4 миля

Бензинов конкурент на Tesla Model S P90D

Бензинов конкурент на Tesla Model S P90D
Само допреди няколко години производителите на електрически коли се опитваха да създадат автомобил, който да бъде достоен конкурент на бензиновите и дизелови машини. Сега обаче нещата се обърнаха и всички се сравняват с най-изявеното електрическо возило на пазара - Tesla Model S.

Всъщност електромобилите се развиха с толкова бързи темпове, че серийните коли с конвенционален двигател трудно могат да им се опрат както по отношение на разходите за придвижване, така и откъм динамика.

Най-бързата и мощна електрическа серийна кола на пазара - Tesla Model S P90D, преминава разстоянието от 400 метра за около 11 секунди, което е изумително постижение за голям сериен седан.

Сега обаче феновете на бързите седани имат още една алтернатива - бензиновото Audi RS7, оборудвано с пакет на PP-Performance. Автомобилът преодолява дисциплината на 400 метра за 10,6 секунди, което е не само по-бързо от Model S P90D, но и бие постиженията на суперколи като Ferrari 488 GTB, Audi R8 V10 Plus и Lamborghini Huracan.
Бензинов конкурент на Tesla Model S P90D
Тунингованото Audi RS7 разполага с 4,0-литров би-турбо мотор, който е настроен да генерира 745 к.с. и 1008 Нм. Германският автомобил е снабден с Quattro система, титаниеви ауспуси Akrapovič Evolution, спортно окачване KW и др.

Пакетът, в който включен и специален винил, струва 8597 евро.

Припомняме, че Tesla вече анонсира дори по-мощна версия на своя Model S - P100D, която бе обявена за най-бързата кола на пазара.

Тагове: audi rs7 pp-performance
0 от 500
  • #5
    26 rate up comment 10 rate down comment
    Минало-бъдеще! ( преди 7 години )
    Това ауди са го издули до пръсване и вероятно може да покрета някой и др км с "естествен" разход 25-30л/100 беннзин и някой и др литър масло за "охлаждане"! За ежеседмичния сервиз, акции и смяна на "консумативи" да не говорим...Т.е. кола от миналото която следва да си стои там!От др. страна Тесла - кола от бъдещето, с нулеви емисии и космическа динамика! Дори сравнението с горния динозавър е неуместно!
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    след някоя друга седмица Модел S P100DL като е по улиците може пак да пуснете статия с подобно заглавие
  • #3
    9 rate up comment 4 rate down comment
    nov ( преди 7 години )
    Къдеееееее?
  • #2
    10 rate up comment 23 rate down comment
    e46 ( преди 7 години )
    И кво май не беше дълго царството на тесла и пак бе отнето от ауди.Дето тесла и те са праени от немски инжинери купени от американците.Теслите изпошзват технология на ваг и има доказателства
  • #1
    22 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Само облужването на спирачките на това ауди ще е колкото разхода за подръжка на цялата Тесла за 10 години. За това харесвам ел. автомобилите - проста технология, надежна, без излишни разходи и в същото време най-бърза. Тези фалшиви Аудита като ги видя вече ми става гадно, Теслата радва окото и душата.