IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Toyota Supra излезе на пътя

Тестови прототип на автомобила бе засечен в Германия

Новата Toyota Supra излезе на пътя

Ловците на автомобилни новини за първи път успяха да снимат възродения спортен модел Toyota Supra. Тестови прототип на купето бе засечен по пътищата на Германия, като снимките бяха публикувани от Auto Express.
Новата Toyota Supra излезе на пътя
Най-вероятно в случая не става въпрос за окончателния вариант на автомобила, а за прототипа, който шефът на спортното подразделение на Toyota – Тецуя Тада, обеща да покаже до края на годината. Серийната версия ще излезе чак през 2018 г., което е 16 г. след края на производството на четвъртата генерация на Supra.

За разработката на автомобила японците използват помощта на BMW, което ще разчита на голяма част от технологии за направата на свой-собствен спортен модел. Той ще се казва Z5 и ще се превърне в приемник на купе-кабриолета Z4, който бе спрян производство. Баварецът ще получи мек свалящ се покрив, докато при машината на Toyota таванът е фиксиран.
Новата Toyota Supra излезе на пътя
Новите Toyota Supra и BMW Z4/Z5 ще разчитат на германско шаси и двигатели, които се комбинират с японски хибридни технологии. Любопитното обаче е, че в основата им отново ще бъде германски мотор – бензинов с обем 1,5 или 2,0 литра. На него ще му помагат два електрически двигателя – по един на всяка ос. Общата мощност на агрегата ще е около 350 к.с.
Новата Toyota Supra излезе на пътя
И двата автомобила ще бъдат на размери, съпоставими с тези на Porsche 911. Очаква се производството им да бъде съсредоточено в завода на  Magna Steyr в Австрия. Годишният обем на двата модела ще е около 60 000 бройки.

Снимки: Auto Express

Тагове: toyota supra bmw z5
0 от 500