IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Toyota Supra излезе на пътя

Тестови прототип на автомобила бе засечен в Германия

Новата Toyota Supra излезе на пътя

Ловците на автомобилни новини за първи път успяха да снимат възродения спортен модел Toyota Supra. Тестови прототип на купето бе засечен по пътищата на Германия, като снимките бяха публикувани от Auto Express.
Новата Toyota Supra излезе на пътя
Най-вероятно в случая не става въпрос за окончателния вариант на автомобила, а за прототипа, който шефът на спортното подразделение на Toyota – Тецуя Тада, обеща да покаже до края на годината. Серийната версия ще излезе чак през 2018 г., което е 16 г. след края на производството на четвъртата генерация на Supra.

За разработката на автомобила японците използват помощта на BMW, което ще разчита на голяма част от технологии за направата на свой-собствен спортен модел. Той ще се казва Z5 и ще се превърне в приемник на купе-кабриолета Z4, който бе спрян производство. Баварецът ще получи мек свалящ се покрив, докато при машината на Toyota таванът е фиксиран.
Новата Toyota Supra излезе на пътя
Новите Toyota Supra и BMW Z4/Z5 ще разчитат на германско шаси и двигатели, които се комбинират с японски хибридни технологии. Любопитното обаче е, че в основата им отново ще бъде германски мотор – бензинов с обем 1,5 или 2,0 литра. На него ще му помагат два електрически двигателя – по един на всяка ос. Общата мощност на агрегата ще е около 350 к.с.
Новата Toyota Supra излезе на пътя
И двата автомобила ще бъдат на размери, съпоставими с тези на Porsche 911. Очаква се производството им да бъде съсредоточено в завода на  Magna Steyr в Австрия. Годишният обем на двата модела ще е около 60 000 бройки.

Снимки: Auto Express

Тагове: toyota supra bmw z5
0 от 500
  • #12
    32 rate up comment 0 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    "Тойота-Бмв мотор"Разбира се, японците отдавна престанаха да инвестират в канцерогенните дизели, само празноглавите немци останаха да ги разработват. Немците в замяна получават модерни технологии - трансмиията в БМВ i8 например е на Aisin, част от Тойота Груп. Кой колкото си може просто.
  • #11
    41 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Разходите са на първо място. За настройки и шаси Тойота отдавна са се доказали - няма БМВ което да е доближи дори до Лексус ЛФА. Следователно Тойота няма какво да научат от БМВ.
  • #10
    36 rate up comment 2 rate down comment
    BMW/Toyota ( преди 7 години )
    ..и не на последно място и самите разходи!
  • #9
    39 rate up comment 3 rate down comment
    BMW/Toyota ( преди 7 години )
    "..Е това е, като стане въпрос за високи технологии японците трябва да пипнат.Бензинови двигатели се правят от 100 години.."Еми да си направят шаси, да си сложат двигател и да си направят настройките! Факта че от Тойота правят, един от именитите си модели СУПРА с немци...няма какво да се кометира. Хората са наясно, че не е само двигател! Настройките са важни, шасито, център на тежеста..и т.н.....японците го разбират, БГ философите НЕ!
  • #8
    37 rate up comment 6 rate down comment
    Няма как прото ( преди 7 години )
    Няма как просто новата Супра да няма японски двигател. Не мога да го повярвам. Сигурен съм че няма да стане точно така, както го пишат
  • #7
    40 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Стига писа с тази шльокавица бе лапе
  • #6
    44 rate up comment 21 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Injenerniat genii e na iaponcite i e priznat ot germancite s pory4kata na iaponski moderni avtomobilni hibridni tehnologii. Ina4e sys benzinov dvigatel i shasi otnovo iaponeca se e dokazal kato svetoven lider. Dokazala go e predi 20 godini Toyota sys Supra, dokazala go e sys zakonodateliat Lexus LFA,kakvato byrza kola germancite ot bmw i mercedes niamat v cialata si po6la istoria.
  • #5
    50 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "Намясва ми на ауди R8 нещо... "това само някой човек, който няма очи може да си го помисли ...
  • #4
    47 rate up comment 16 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Е това е, като стане въпрос за високи технологии японците трябва да пипнат.Бензинови двигатели се правят от 100 години.Дано швабите поне това не омотат, че ще е срамота за надеждността на Тойота.
  • #3
    45 rate up comment 27 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това да отидеш при бмв да ти напрвят спортната кола, признание за немския инженерн гениий. Винаги най-добрите!