IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова система за безопасност разработиха в Nissan

Nissan разработи поредната технология за безопасност на управлението на автомобила, която помага на водача в случай на непреднамерено напускане на пътната лента.

Нова система за безопасност разработиха в Nissan
Системата се нарича Lane Departure Prevention (LDP) и използва камери монтирани в страничните огледала, които следят за отдалечеността на колата от маркировката на пътната лента. Системата може автоматично да коригира евентуалното напускане на лентата за движение чрез системата за контрол на стабилността. 


Първите модели които ще получат LDP ще бъдат Infiniti EX и M, но съвсем скоро тя ще бъде монтирана във всички модели на Infiniti. 

Когато се приближите прекалено близо до линията очертаваща лентата за движение, първото нещо което системата LDP прави е да подаде звуков сигнал за водача и едновременно с това показва на таблото, че сте прекалено близо до маркировката. Ако продължите да пренебрегвате тези сигнали, LDP системата включва и системата за контрол и активира спирачките на двете отдалечени от лентата колела. 

Ако автомобилът се измества на ляво, системата активира десните колела и обратно, така че да ви държи в лентата за движение. Ако завъртите волана или дадете мигач, LDP системата автоматично се изключва. Едновременно с това има бутон на волана с който можете постоянно да изключите тази система. 

Системата автоматично се изключва и при трудни метеорологични условия, като мъгла и силен снеговалеж.
0 от 500