IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британската фирма Marcos Engineering фалира

Британският производител на спортни автомобили Marcos Engineering съобщи, че ще прекрати дейността си възможно най-скоро.

Британската фирма Marcos Engineering фалира
Marcos стана популярен главно с модела си TSO GTC, който беше разработен съвместно с Prodrive.

Фирмата заявява, че ще доведе докрай всички приети поръчки преди да затвори врати, след това ще продаде активите си и ще се разплати с кредиторите и с притежателите на акции.

Marcos беше основана през 1959 г. Веднаж вече беше затваряна, (през 2000 г), но през 2002 г. възстанови производството си. Тогава именно създаде най-добрите си ръчно произведени модели на леки спортни автомобили. Постигна споразумение за доставка на двигатели V8 с мощност 420 к.с. от Corvette, които монтира на TSO GTC, но и това не се оказа достатъчно за да се генерира нужната печалба за съществуването на фирмата.

„За съжаление въпреки невероятните усилия на нашите служители, доставчици и дилъри, ние не можахме да достигнем до печалба, да намалим разходите си или да намерим потребните средства, за да продължим дейността си”, казва директорът на фирмата Тони Стелига (Tony Stelliga).
0 от 500