IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M2 vs. Mustang V8

Европейска прецизност срещу американска мощ

BMW M2 vs. Mustang V8

Драг състезанията са запазената марка на Америка, все пак оттатък океана винаги са обичали големите мотори и ускорението на права отсечка. Ще успее ли обаче култовият американски Mustang да защити имиджа си срещу най-малката спортна кола на BMW M GmbH - M2? Отговорът дава EVO в най-новото си видео.
BMW M2 vs. Mustang V8
Клипът противопоставя BMW M2 и Mustang V8. И двата автомобила представляват спортни купета, но всеки един от тях има своите предимства и недостатъци.

Американският модел се задвижва от масивен 5,0 литров двигател V8, който развива 421 к.с. и 530 Нм. При германската машина моторът има 6 цилиндъра и обем от само 3,0 литра, като показателите са 370 к.с. и 465 Нм. Тук обаче е налична автоматична трансмисия DCT с два съединителя, която сменя предавките буквално светкавично. При Mustang V8 скоростната кутия е ръчна с 6 степени.

Друго предимство на BMW M2 е теглото. Със своите 1570 кг. германското купе не може да се нарече леко, но пък Mustang V8 си е направо тежък - цели 1720 кг.

Съществена разлика има и по отношение на цената. Предимството е на страната на Mustang, който по информация на EVO струва малко под 35 000 лири във Великобритания. При BMW M2 сумата скача до над 46 000 лири.



Е, по-високата мощност не винаги означава победа на пистата. Майсторът на завоите BMW M2 се оказа много бърз и на правата. Най-малкият модел на BMW M GmbH регистрира 12,7 сек. на 400 метра и 19,9 сек. на 800 метра. Mustang V8 преодолява 400 м. за 13,4 сек. и 800 м. за 20,9 сек. Спринтът 0-60 мили в час става за съответно 4,3 и 4,8 сек.

От EVO съобщават и времето за ускорение до 30 мили в час. То е аналогично при двете коли - 2 сек., което вероятно се дължи на факта, че BMW M2 и Mustang V8 имат лаунч контрол система, която позволява максимално бързо изстрелване от старта без излишно превъртане на гумите.

"Това, което бави Mustang е трансмисията. Тя е прецизна и бърза, но няма как да се мери с автоматик с два съединителя. Безапелационен победител на пистата е М2. Ако обаче сравним цените, Mustang е недостижим", е заключението на EVO. 

Тагове: vs ford mustang bmw m2
0 от 500