IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M2 vs. Mustang V8

Европейска прецизност срещу американска мощ

BMW M2 vs. Mustang V8

Драг състезанията са запазената марка на Америка, все пак оттатък океана винаги са обичали големите мотори и ускорението на права отсечка. Ще успее ли обаче култовият американски Mustang да защити имиджа си срещу най-малката спортна кола на BMW M GmbH - M2? Отговорът дава EVO в най-новото си видео.
BMW M2 vs. Mustang V8
Клипът противопоставя BMW M2 и Mustang V8. И двата автомобила представляват спортни купета, но всеки един от тях има своите предимства и недостатъци.

Американският модел се задвижва от масивен 5,0 литров двигател V8, който развива 421 к.с. и 530 Нм. При германската машина моторът има 6 цилиндъра и обем от само 3,0 литра, като показателите са 370 к.с. и 465 Нм. Тук обаче е налична автоматична трансмисия DCT с два съединителя, която сменя предавките буквално светкавично. При Mustang V8 скоростната кутия е ръчна с 6 степени.

Друго предимство на BMW M2 е теглото. Със своите 1570 кг. германското купе не може да се нарече леко, но пък Mustang V8 си е направо тежък - цели 1720 кг.

Съществена разлика има и по отношение на цената. Предимството е на страната на Mustang, който по информация на EVO струва малко под 35 000 лири във Великобритания. При BMW M2 сумата скача до над 46 000 лири.



Е, по-високата мощност не винаги означава победа на пистата. Майсторът на завоите BMW M2 се оказа много бърз и на правата. Най-малкият модел на BMW M GmbH регистрира 12,7 сек. на 400 метра и 19,9 сек. на 800 метра. Mustang V8 преодолява 400 м. за 13,4 сек. и 800 м. за 20,9 сек. Спринтът 0-60 мили в час става за съответно 4,3 и 4,8 сек.

От EVO съобщават и времето за ускорение до 30 мили в час. То е аналогично при двете коли - 2 сек., което вероятно се дължи на факта, че BMW M2 и Mustang V8 имат лаунч контрол система, която позволява максимално бързо изстрелване от старта без излишно превъртане на гумите.

"Това, което бави Mustang е трансмисията. Тя е прецизна и бърза, но няма как да се мери с автоматик с два съединителя. Безапелационен победител на пистата е М2. Ако обаче сравним цените, Mustang е недостижим", е заключението на EVO. 

Тагове: vs ford mustang bmw m2
0 от 500
  • #32
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Собственик наМустанг ( преди 6 години )
    Аз си купих нов тъмночервен Мустанг GT от МотоПфое. М2 бих взел на съпругата си,но не и за мен. Карам си го с кеф,без да ме е грижа че някоя М2 ще ме изреже на старта. Едва ли с с М2 хората по улицата ще се обръщат, ще и правят снимки и ще ви заговарят с любопитни въпроси.А на "професорите" по-долу ще припомня за лисицата и гроздето и ще им пожелая някой ден да могат да си влязат сутрин в гаража и да им замирише на ново, пък било то и М2.
  • #31
    1 rate up comment 2 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 7 години )
    "Na kogo li sa tezi repliki !?"Репликите са мои.Не го крия.И ще има още такива към точно определени елементи във форума,от типа на Дошо,Швабен зи каскен и още двама-трима,които под всяка статия за немски коли са наредени и пишат само простотия след простотия.Друго отношение не заслужават и няма да го получат.А относно Мустанг мисля,че бях ясен в коментара си по-долу.За мен Мустанг,Корвет,Вайпър,Тъндърбърд,Файърбърд,Камаро са емблематични автомобили с душа,живи легенди.Това мога да кажа.
  • #30
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това сравнение е абсурдно! Мустанга даже е с ръчна скоростна кутия?! Как според Вас човек ще има шанс (вече, преди не беше така..някой помнят) срещу компютър...и 500 коня да беше Мустанга..пак щеше да е същото..
  • #29
    8 rate up comment 0 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 7 години )
    И аз имам приятели емигрирали в чужбина,но никой не се срамува,че е българин.Всички са добри хора и винаги,когато са в България се обаждат да се видим.Явно обаче има и такива,като теб,от типа "Пази Боже,сляпо да прогледа".Жив и здрав да си,да вадиш пари и да си живееш живота,който си избрал.Ама не обиждай и не плюй там от където си излязъл,не се знае дали един ден няма да се завърнеш.Щом пишеш по български форуми май не ти съвсем обидно,че си българин??И продължавай да се срамуваш.Успех.
  • #28
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Wow ( преди 7 години )
    Разпуквация от БМВ. Просто са велики!
  • #27
    5 rate up comment 0 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 7 години )
    Alien,бях останал с добро впечатление от споровете с теб,ама с тез коментари разби аудиторията.То верно,че никой не емигрира от хубав живот,но да слагаш всички българи под знаменател "*** народ" е малко пресилено.И там където си емигрирал,предполагам САЩ или Австралия, държавите са ги създали такива като нас,"прости" и търпеливи.Въпреки мизерията и несгодите,които са теглили хората са си уредили живота,а ти си отишъл на готово и си се възползвал от постигнатото на някой "***".
  • #26
    11 rate up comment 2 rate down comment
    до извънземния ( преди 7 години )
    Пич, стига се излага. Пари пращаш не на България а на майка си да яде.Ако бачкаше в София пак щеше да пращаш .Бвп на България е 60 млрд $, 700 млн са капка в морето с тях и без тях все тая. Знаеш ли колко такива като теб станаха на години за пенсия и се връщат пак в България, защото нямат жилище и парите не стигат за живот в Англия или Германия и пак обратно на готово с пенсийка в България и сега яко плюят чужбина.....такива сте повечето гастарбайтери. Вече ви научихме номерата....
  • #25
    8 rate up comment 3 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Макар, че съм в България и се мъча да успея тук, съм съгласен с Ейлиън. ЗАщото не е достатъчно само да кажеш 'аз съм българин и стоя в родината си' и в същото време да скатаваш на работа, да нарушваш закона, все да гледаш да минеш тънката лайсна... и т.н.Иначе за статията, М2 е добра кола ама малка според мене, въобще не може да се сравнява с Мустанага, той е от друго измерениеВижте им само двигателите, въпреки че БМВ са направили доста мощен редовак :), на мустанга е В8...
  • #24
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Мале, как унижи 5 литровия сандък! Така е евтиното си евтино. Не съм бмв фен, но М2 ме радва много и дизайна му е супер.
  • #23
    0 rate up comment 6 rate down comment
    вафла ( преди 7 години )
    що не сравняват топ спиида, ами само някви метри. На магистралата не караш 20 секунди.