IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chery ще атакува пазара на САЩ със спортния модел М14

Най-успешната китайска автомобилна фирма Chery, иска да пробие на пазара в САЩ със своето спортно купе/кабрио M14, съобщава официалната китайска информационна агенция Синхуа.

Chery ще атакува пазара на САЩ със спортния модел М14
Дизайнът на M14 е създаден в ателието на Pininfarina и вече две години автомобилът се продава успешно в Китай и в други азиатски страни. 


Колата се предлага с два двигателя, един с обем 1.6 литра и друг с обем 2.0 литра. Може да се избира между автоматична или механична скоростна кутия. 

Платформата на автомобила също е създадена в италианското ателие на Pininfarina специално за използване от моделите на Chery. Спортния М14 бе определен като кола на годината през 2005 в Китай. 

Chery е на 27 място в света по продажби на автомобили, с реализирани през миналата година 307 200 автомобила. Фирмата има дилърски пунктове по цял свят, а наскоро подписа договор с Fiat да произвежда Alfa Romeo за китайския пазар.
0 от 500