IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW реже 40 модела. Ducati остава

Концернът анонсира стратегическа промяна, ориентира се към електрическите автомобили

VW реже 40 модела. Ducati остава

Германският концерн Volkswagen анонсира стратегическа промяна за автомобилния си бизнес - фокусиране на бъдещите ресурси в разработване на електрически превозни средства и реорганизиране на настоящата гама модели, съобщава германският вестник Handelsblatt, цитиран от Carscoops.
VW реже 40 модела. Ducati остава
Производителят вече обяви желанието си да инвестира милиарди евро в електрически автомобили и системи за автоматизирано управление, стремейки се да изчисти името си след скандала Дизелгейт. В стремежа си да се превърне в световен лидер на пазара на зелен транспорт германският концерн планира да разполага с около 30 екологични модела в гамата си до 2025 година. Целта е към същата година производителят да е реализирал на пазара около 3 млн. такива автомобили.

За да бъде обаче изпълнено всичко това, концернът трябва да се лиши от редица от настоящите си дизелови и бензинови машини. Според Handelsblatt близо 40 модела от марките VW, Audi, Porsche, Seat и Skoda ще бъдат спрени от производство.

Към момента няма информация кои автомобили ще бъдат ликвидирани, но се посочва, че след промените броят на моделите и модификациите в гамата на концерна, в който влизат цели 12 марки, ще бъде сведен до доста под 300. В момента те са около 350.
VW реже 40 модела. Ducati остава
В плановете за реорганизиране обаче не влиза продажбата на марката Ducati. Това бе анонсирано лично от Рупърт Щадлер, изпълнителен директор на Audi, който обяви, че въпреки появилите се спекулации VW Group и Ducati ще следват общ път.

"Ducati не е за продан", заявява в официално съобщение Щадлер. И пояснява, че закупеният през 2012 година производител на мотоциклети е повече от успешен. Продажбите за 2015 година достигат 54 800 екземпляра, или с 24% повече спрямо предходната година.

"Не само Ducati, нито една от марките на концерна няма да бъде продадена", заяви още германският топ мениджър.

Снимки: Ройтерс
 

Тагове: ducati
0 от 500
  • #9
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    То е ясно, че Дукати е печеливша фирма. Ясно е и че ВАГ я купиха пак с някаква далавера, защото неможе компания да струва 800 милиона при положение, че има печалба, с която за 5 години се достига тази цифра от 800 милиона евро. Пазарната логика не би допуснала подобна сделка ... ама ВАГ не работят с пазарни принципи, а с дръжавни и политически помощи, както и с рушвети навсякъде.
  • #8
    16 rate up comment 5 rate down comment
    гъста мъгла ( преди 7 години )
    И това е тртата рекламация на модели на ФСА само от началото на тази година. Но че ФВ ще "реже" 40 от 340 модела/Лавида,Еос,Фокс и т.н./ е супер новина. Много по-голяма от това,че Порше спечели за 18-ти път Льо Ман,например.
  • #7
    10 rate up comment 9 rate down comment
    пълна мъгла ( преди 7 години )
    е в този сайт! Търсят се само новини срещу ФВ и се спестяват негативни ножини най-вече свързани с ФСА.Като например:As Automotive News notes, Fiat Chrysler Automobiles issued a recall for vehicles fitted with a monostable shifter, including the 2014-2015 Jeep Grand Cherokee. The recall was announced in April, 2016, and affected 811,586 Jeep, Dodge, and Chrysler models.
  • #6
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Колкото Тойота направи на Льо Ман и на половината на това не може да направи Хонда в Формула 1
  • #5
    19 rate up comment 13 rate down comment
    VW не само реже, ( преди 7 години )
    но на финалната обиколка на Льо Ман изряза Тойота и пак взеха победата - и така 18 пъти Порше,а в новия век 1 път Бентли и !3 пъти Ауди. Тойота кога!?
  • #4
    20 rate up comment 13 rate down comment
    до дизелгейт ( преди 7 години )
    А бе я си тракай със стария Сивик с двигател на още по-стара Астра.Дизелов!И научи малко правописа и граматиката,че май не само от автомобили не разбираш.
  • #3
    18 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Мда издънката им е къде къде ***, дори незначителна на фона на лъжливия разход на японските марки, дефектните им еърбеци, не работещи спирачки, самоускоряващи *** на казта, опасни колани и т.н. и т.н... Относно ел. колите още преди година ФВ съобщиха, че са направили супер батерия и анонсираха, че ще започнат да вадян много ел.модели, така, че не са написали нищо ново. Вероятно тия 50 модела които ще изчезнат, ще са от гамата на малолитражките, които ще заменят с електрички.
  • #2
    25 rate up comment 27 rate down comment
    Дизелгейт ( преди 7 години )
    Поредното поТвърждение, че като ги хванат в тъпите им издънки, VW гледат да се спасят някъде на друго място, и там да започнат с простотийте и лъжите наново :) Най-големите смотляци, и най-грозните каляски на света!!!
  • #1
    24 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "Продажбите за 2015 година достигат 54 800 екземпляра, или с 24% повече спрямо предходната година." Поредно подвържение на фактите, че до каквото се докопат ВАГ, се превръща в златен успех.