IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кое е най-бързото Audi?

В състезанието участва и първият RS модел - RS2 (Видео)

Кое е най-бързото Audi?

Кое е най-бързото Audi? Това е лесен въпрос, за отговора на който е нужен единствено бърз поглед в официалния сайт на германската марка. Какво обаче става ако в уравнението включим първият спортен автомобил на Audi, както и мотоциклет?
Кое е най-бързото Audi?
Снимка: Carwow

Именно това направи изданието Carwow, което постави на стартовата решетка най-новите продукти на quattro GmbH - спортното подразделение на Audi. Подбраните машини са S1 Plus, RS3, RS6 и R8. А за да бъде по-интересно, в състезанието влизат също култовото RS2 и най-новият мотоциклет на Ducati.

Драг надпреварата между най-новите продукти на quattro GmbH е с предрешен край. S1 Plus и RS3 нямат шанс срещу чудовища като RS6 и R8. Видеото обаче предоставя възможност да видим нагледно разликата в представянето на моделите при ускорение от място.

Най-любопитната поне според нас кола на старта е комбито RS2. Това е първият RS-модел на quattro GmbH, като в разработката му участват и експерти от Porsche, които влагат части от модела 964 Turbo. Редакторът на Carwow изправя най-бързата за времето си кола на Audi срещу най-достъпната в настоящата спортна линия - S1 Plus.

Тъй като Audi RS2 е бутиков модел с ограничена наличност, състезанието с S1 Plus не е със старт от място - така двигателят и най-вече трансмисията се натоварват по-малко.

Няма да издаваме коя машина пресича първа финалната линия, по-добре изгледайте видеото. Не пропускайте и финалната гонка между R8 и Ducati 959 Panigale, които поне на хартия имат доста сходни динамични показатели.

Гонката между RS2 и S1 Plus започва на 2:46 мин. Тази между S1 Plus, RS3, RS6 и R8 - на 6:30 мин., а финалната между Audi R8 и Ducati 959 Panigale - на 10:00 мин.

0 от 500