IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus прецака инфо-системата си с ъпдейт

Собствениците на засегнатите коли остават временно без климатик, радио и др.

Lexus прецака инфо-системата си с ъпдейт

Гаф на японската компания Lexus остави без информационно-развлекателна система редица собственици на моделите на марката, както и на Toyota Land Cruiser от 2016 година.
Lexus прецака инфо-системата си с ъпдейт
Снимка: Lexus

Появилият се проблем прави неизползваеми повечето функции на инфо-системата, включително радио, климатик, камера за заден ход и др. В съобщение в
Twitter акаунта на Lexus се казва, че проблемът се е появил след актуализация на софтуера на информационно-развлекателна система, засягаща приложенията за трафик информация и метеорологичните условия.

Изданието
Motor1 цитира говорителя на компанията Синди Найт, която заявява, че към момента не е известен броят на засегнатите автомобили. Не е ясно също така кои модели и пазари касае той.

"Проблемът е широко разпространен", споделя единствено
Найт, като допълва, че в най-скоро време ще бъде разпространена конкретна информация.

Инженерите на
Lexus вече са преустановили обновяването на софтуера. Засегнатите автомобили трябва да посетят сервиз на компанията, за да бъде премахната въпросната актуализация.





0 от 500
  • #12
    10 rate up comment 7 rate down comment
    trb ( преди 7 години )
    Тя така или иначе е трагично бавна....(поне на IS250 2015г.)
  • #11
    14 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тия с Мерцедесите няма нужда и да шмъркат.Нали собствениците ги съдиха защото им прилошава от миризма на асфалт и цанцерогенни изпарения в германските ,,премиуми".
  • #10
    26 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не е новина че Тойота прецакват клиентите си. Прецакан си още с покупката на тоя туч.
  • #9
    25 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Че то на тия бараки по принцип ту работят системите ту не. Тук в Чикаго, преди Лексус купуваха Адвокати, Лекари и все хора с положение, обаче бързо разбраха какво дърво захапват и сега пак си се возят по Мерцедесите, а Лексосите ги купуват разни нашмъркани ИТ-та дето смятат тия бидони за по технологични, като се возят в жегата без климатик.....хахахаха. Според мен им е изпята песента до няколко години и на ИТ-тата ще им дойде акъла и после незнам кои ще ги купува.
  • #8
    22 rate up comment 17 rate down comment
    москвич ( преди 7 години )
    Ха- ха, японския "МОСКВИЧ" тръгнал да прави "премиум" ха-ха, и балъците купуват, купуват ..... НИКОГА най-произвежданото не е най-хубаво, няма как да стане! На всичко отгоре първите Лексуси бяха копия на мерцедеси! И такива ще си останат, бледи подобия на премиуми! Японския премиум е "Инфинити"
  • #7
    41 rate up comment 4 rate down comment
    primorack ( преди 7 години )
    Някой индиец пак и писал софтуер без да мисли :D
  • #6
    27 rate up comment 26 rate down comment
    volvo ( преди 7 години )
    Да се правят "генерални"заключения от анонимни "капацитети " от типа "само германско" и "закривай" е по-голяма смехория от случилото се с софтуера на Тойота.Интересно какви достижения имат германските софтуерни инженери ,освен "Дизелгейт" софтуера че за пореден път разни фанатизирани коне с капаци да превъзнасят немската авто промишленост.Ми карайте си швабските лагерници и не натрапвайте мнението си на другите.Не мога да разбера освен S класата какви други "върхове " имат немците.
  • #5
    23 rate up comment 9 rate down comment
    В ( преди 7 години )
    Мириши на лукс!
  • #4
    33 rate up comment 31 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    следва самоускорение липса на спирачкиотваряне на еърбег без причинаи други неща убиващи клиентите си !на преебаните честитодругите мислете с главите си истинските автомобили винаги и само са ГЕРМАНСКИТЕ !всичко друго е компромис и жалко подобие и менте !
  • #3
    40 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да се смее ли човек, да плаче ли?Дано поне проблемите са свързани само с комфорта, а не и с безопасността на нещастните хорица, които не са имали достатъчно пари за истински премиум автомобил!