IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руският убиeц на Smart ще дебютира в Париж

Базовата версия на Mirrow Provocator ще струва около 4000 евро

Руският убиeц на Smart ще дебютира в Париж

Руският производител Mirrowcars ще представи по време на автосалона в Париж през есента концептуален четириместен автомобил с размерите на SmartForTwo и напълно иновационна схема за достъп на пътниците до салона.
Руският убиeц на Smart ще дебютира в Париж
При Mirrow Provocator, както се казва автомобилът, стандартните странични врати са заменени с отварящи се един срещу друг отвори, които са разположени високо над земята. Задните врати са аварийни и се използват единствено, когато спешно се наложи да се напусне купето. Влизането в него се осъществява от задната част, където има отвор с височина 170 см.

Според авторите на проекта, подобно разположение увеличава вместителността на салона, като свободното пространство при предните седалки е съпоставимо с това на Mercedes-Benz E-Class. Самата конструкция е достатъчно здрава, като в нея са внедрени допълнителни защитни елементи.

Около 50% от каросерията на сити-кара е направена от преработени полимери, които са по-леки, но същевременно по-ефективно поемат удар и разпределят енергията от него. Дължината на Mirrow Provocator е 2695 мм, височината – 2045 мм, а широчината – 1890 мм.
Руският убиeц на Smart ще дебютира в Париж
За автомобила са предвидени 4 типа силови агретата. Два от тях са стандартни – бензинови и дизелови мотори с обем до 1,5 литра. Ще има още хибриден вариант, както и напълно електрическа версия. Модификациите със стандартни двигатели ще бъдат с предно предаване, като агрегатът ще е поставен в отсека между шофьора и пътника до него.

От руския производител твърдят, че бензиновата версия ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 8,7 секунди, а максималната скорост ще е 140 км/ч. Хибридната и електрическата версия ще бъдат с разположени под пода батерии, като вторият вариант ще може да измине около 350-400 км. с едно зареждане.

В момента в Mirrowcars работят върху прототипи на модела и търсят инвеститори, за да може той да се появи на пазара най-късно до 2 години. Предвиждат се няколко версии на колата, като една от тях ще бъде „плажна” – без покрив и странични прозорци. Ще има и бизнес-версия с удължена със 70 см. каросерия.
Руският убиeц на Smart ще дебютира в Париж
От компанията твърдят, че базовата версия на автомобила им ще бъде 3500 – 4500 евро, което ще му позволи да се наложи над всичките си конкуренти на пазара и най-вече над SmartForTwo.

Снимки: Mirrowcars

0 от 500
  • #7
    22 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Дам, на теория всичко изглежда и звучи перфектно - също както и социализма. НО, имайки предвид, че става въпрос за руснаци, няма как да не отбележа факта, че изпълнението няма да има нищо, ама абсолю нищо, общо с първоначалната идея! Значи по-скоро говорим за Ръски Шегобиец, а не униец!
  • #6
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    UAZ-ката обича ласка,грижливо тачене и смазка
  • #5
    17 rate up comment 13 rate down comment
    Бримбъл ( преди 7 години )
    Тук като гледам направо ще падат врати, не само дръжки :))))) тея що не си седят да си пият водката, ами се опитват на място където няма как да успеят ...
  • #4
    17 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ще падат дръжки и от тая :)
  • #3
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ми то и аз се присмивам на руските опити за автомобили, но тука идеята изобщо не е лоша. Това е перфектната градска кола, ще е с нисък разход, достатъчно къса че да можеш да я паркираш навсякъде и да маневриваш навсякъде, външния вид изглежда много добре, ако го запазят само ще спечелят. Но става само за градска кола! С тия полимери дори не искаш да си представиш, че можеш да катострофираш с висока скорост и като гледам тая къса предница удара ще го поемат изцяло краката ти а и с тези 2 метра височина, това кубче ще има огромно челно съпротивление, което говори за висок разход и накланяне в завои и то опасно особенно с висока скорост. Но си е идеална града, направо е като закрита голф количка. Нещо като градска алтернатива на автомобил, както са скутерите на мотоциклетите.
  • #2
    28 rate up comment 4 rate down comment
    Забавно ( преди 7 години )
    Дължината на Mirrow Provocator е 2695 мм, височината 2045 мм,ХАХАХА!Модела ще е известен като "Rolling Stone"
  • #1
    30 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тая кола е номер 1