IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руският убиeц на Smart ще дебютира в Париж

Базовата версия на Mirrow Provocator ще струва около 4000 евро

Руският убиeц на Smart ще дебютира в Париж

Руският производител Mirrowcars ще представи по време на автосалона в Париж през есента концептуален четириместен автомобил с размерите на SmartForTwo и напълно иновационна схема за достъп на пътниците до салона.
Руският убиeц на Smart ще дебютира в Париж
При Mirrow Provocator, както се казва автомобилът, стандартните странични врати са заменени с отварящи се един срещу друг отвори, които са разположени високо над земята. Задните врати са аварийни и се използват единствено, когато спешно се наложи да се напусне купето. Влизането в него се осъществява от задната част, където има отвор с височина 170 см.

Според авторите на проекта, подобно разположение увеличава вместителността на салона, като свободното пространство при предните седалки е съпоставимо с това на Mercedes-Benz E-Class. Самата конструкция е достатъчно здрава, като в нея са внедрени допълнителни защитни елементи.

Около 50% от каросерията на сити-кара е направена от преработени полимери, които са по-леки, но същевременно по-ефективно поемат удар и разпределят енергията от него. Дължината на Mirrow Provocator е 2695 мм, височината – 2045 мм, а широчината – 1890 мм.
Руският убиeц на Smart ще дебютира в Париж
За автомобила са предвидени 4 типа силови агретата. Два от тях са стандартни – бензинови и дизелови мотори с обем до 1,5 литра. Ще има още хибриден вариант, както и напълно електрическа версия. Модификациите със стандартни двигатели ще бъдат с предно предаване, като агрегатът ще е поставен в отсека между шофьора и пътника до него.

От руския производител твърдят, че бензиновата версия ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 8,7 секунди, а максималната скорост ще е 140 км/ч. Хибридната и електрическата версия ще бъдат с разположени под пода батерии, като вторият вариант ще може да измине около 350-400 км. с едно зареждане.

В момента в Mirrowcars работят върху прототипи на модела и търсят инвеститори, за да може той да се появи на пазара най-късно до 2 години. Предвиждат се няколко версии на колата, като една от тях ще бъде „плажна” – без покрив и странични прозорци. Ще има и бизнес-версия с удължена със 70 см. каросерия.
Руският убиeц на Smart ще дебютира в Париж
От компанията твърдят, че базовата версия на автомобила им ще бъде 3500 – 4500 евро, което ще му позволи да се наложи над всичките си конкуренти на пазара и най-вече над SmartForTwo.

Снимки: Mirrowcars

0 от 500
  • #27
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Предимството на смарта е единствено разхода. Ужасен е, не мога да разбера кой изобщо би си купил такова. Гозен, евтин, опасен, бавен, на завоите имаш чувство че ще се объне, малък, неудобен, пода много висок и болат краката след 10км само. Няма нищо общо с никой мерцедес, ако дадеш на някой който не знае никога няма да разбере че мерцедес ги правят. Само някой, който иска да си причини нещастие и да увеличи шанса си да умре би купил смарт.
  • #26
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Скоростната кутия на Камаза също е немска Zahnrad Fabrik (ZF)Така че руска машина няма.
  • #25
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    В Камаз само името е руско. Двигателя на камаза дето побеждава в Дакар е немски - на Liebherr. Скоростите не знам на кой са. Така че първо се образовай преди да говориш за "руски" машини.
  • #24
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Русия ( преди 7 години )
    Някоя Западна барака няма ли да спечели Дакар иливсе ще дишат на Камаз?
  • #23
    2 rate up comment 2 rate down comment
    иво ( преди 7 години )
    На всеки е ясно че с тоя двигател няма как да гори малко колкото смарт! Това ще пука поне 10/100 градско което си е колкото един среден автомобил! Предимството на Смарта е точно в разхода!
  • #22
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    За заглавие на статията би било по подходящо : "Концептуален автомобил успя да разсмее Smart" На всички е ясно, че това "чудо" на техниката няма да го видим по улиците.
  • #21
    10 rate up comment 5 rate down comment
    karutsar ( преди 7 години )
    Рашъните се напъват за да се покажат че се нещо в областта на автомобилостроенето но за всеки е ясно , че рашъните са пълен та.ак.
  • #20
    2 rate up comment 0 rate down comment
    баце ( преди 7 години )
    Зарежете тия компютърни графики, ето тук е руската истина https://***.youtube.com/watch?v=J6svzFhN4ng
  • #19
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    Каквато държавата - такива и колите. Пълен фарс.
  • #18
    5 rate up comment 0 rate down comment
    СИРИЛ ( преди 7 години )
    ЗАЗ е NSU PRINZ