IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Nissan Skyline вече се продава в Япония

От вчера Nissan започна продажбите в Япония на новото поколение на купето Skyline, което се предлага в четири версии, различаващи се по степента на оборудване.

Новият Nissan Skyline вече се продава в Япония
Новият Skyline има определено по-изразителен дизайн от този на своя предшественик. Автомобилът се произвежда на новата платформа FR-L и е малко по-широк от предходния модел, но в същото време и малко по-нисък. 


Nissan Skyline е с изцяло нов шест цилиндров бензинов двигател с обем 3.7 литра и максимална мощност 333 к.с. Скоростната кутия е с шест степени, механична, като може да се избере и автоматична с пет степени. 


Може би най-интересната характеристика на новия Nissan Skyline е уникалната кормилна система 4WAS, която контролира ъгъла на завой както на предните, така и на задните колела. 

Според представители на Nissan тази система подпомага изключително много водача при управлението на автомобила на малка и средна скорост, а при по-висока скорост помага за стабилността на колата. 

Цената на купето Nissan Skyline в Япония започва от около 32 000 долара. От Nissan се надяват да продават в Япония месечно по около 200 автомобила от този модел.  
0 от 500