IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo 166 възкръсна като китайска лимузина

Седанът ще се предлага на цени от 30 000 евро

Alfa Romeo 166 възкръсна като китайска лимузина

Китайската компания GAC (Guangzhou Automobile Group Co.) представи флагманския си седан Trumpchi GA8, който е построен на базата на произвежданата в края на 90-те години на миналия век Alfa Romeo 166.
Alfa Romeo 166 възкръсна като китайска лимузина
Лимузината ще бъде официален автомобил на предстоящата среща на лидерите на държавите, влизащи в Г20. Тя ще се проведе през септември в Ханчжоу (Кит), като сътрудниците на държавните глави вече успяха да се запознаят с автомобила и неговите качества.

Седанът е построен на модернизираната платформа с предно предаване на Fiat, която е в основата на Alfa Romeo 166 и Lancia Thesis. Габаритите на флагмана на GAC са дължина 5003 мм, широчина – 1910 мм, височина – 1508 мм и разстояние между двете оси от 2908 мм. По този начин Trumpchi GA8 е с цели 200 мм по-дълъг от Alfa Romeo 166.
Alfa Romeo 166 възкръсна като китайска лимузина
Моделът ще се предлага с избор от 2 бензинови турбо мотора – 1,8-литров със 177 к.с. и 2,0-литров със 197 к.с. И двата двигателя работят в комбинация с 6-степенна автоматична скоростна кутия.

В оборудването на Trumpchi GA8 влизат две отделни, обшити с естествена кожа, кресла за возещите се отзад пасажери, тризонов климатик, светодиодни фарове, панорамен покрив и мултимедийна система с 10,1-инчов дисплей.
Alfa Romeo 166 възкръсна като китайска лимузина
Официално моделът ще бъде представент пред публика на автосалона в Пекин, който започва следващата седмица. Цените на луксозния седан стартират от 30 000 евро.

Снимки: GAC
 

0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    GP ( преди 7 години )
    Напомня на старата Maxima отпред
  • #18
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Емо ( преди 7 години )
    Да, съгласен съмПочти не останаха чисти британски производители на автомобили
  • #17
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Lotus е на Протон - Малайзия, TVR капалдисаха отдавна, сега някви руснаци притежават името. Астън Мартин беше на Форд, сега е май на Мерцедес или поне ползват техни двигатели.Английски марки са Мак Ларън, Морган,
  • #16
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Емо ( преди 7 години )
    Lotus, TVR, за Aston не съм сигурен...
  • #15
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Роро ( преди 7 години )
    Що не мога да се сетя за една английска кола?Коя - Ягуар ли, Ровър, Бентли, Ролс, Минито ли, МГ, Воксхол...ами всички са на неанглийски компании.
  • #14
    10 rate up comment 0 rate down comment
    1234 ( преди 7 години )
    Абре Хе хе ли си, хо хо ли си не знам ,но само ще ти кажа ,че с тези изявления "една нация която няма никакви технически постижения " ще ти се хилят и най-заклетите фенове на Голф 2 в Перник. Няма човек който да има поне малко технически познания и идея за световна история който да не ти каже ,че в Италия да именно Италия се раждат най-титолуваните ,емблематични ,обичани и харизматични спортни машини в света Немците блестят с прецизността на Бенц, англичаните с лукса на Ролс италянците са спорт
  • #13
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Quore Sportivo ( преди 7 години )
    Кеф цена няма ;)
  • #12
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    за 100 000 км бил дал 1000 лева за части за бавареца...представям си щом това е "малко" колко са "многото" за алфата...Маслото, филтрите и другите консумативи броиш ли ги? Щото тоя, дето хвали френските май е прав (за 100 000 км даваш доста под 500 лева за ремонти, другото е за консумативи)
  • #11
    24 rate up comment 3 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    "Само Французите и АНгличаните правят коли" Хахаха по-голяма смешка от това не бях чел скоро, оправи ми деня честно :)))))Пак изскачат "професоре" с лозунги от комунизма :))
  • #10
    4 rate up comment 28 rate down comment
    Хехе ( преди 7 години )
    Яя събрали се жабари да ми защитават една нация която няма никакви технически постижения и да ме убеждават кви коли правели.Смех!