IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo 166 възкръсна като китайска лимузина

Седанът ще се предлага на цени от 30 000 евро

Alfa Romeo 166 възкръсна като китайска лимузина

Китайската компания GAC (Guangzhou Automobile Group Co.) представи флагманския си седан Trumpchi GA8, който е построен на базата на произвежданата в края на 90-те години на миналия век Alfa Romeo 166.
Alfa Romeo 166 възкръсна като китайска лимузина
Лимузината ще бъде официален автомобил на предстоящата среща на лидерите на държавите, влизащи в Г20. Тя ще се проведе през септември в Ханчжоу (Кит), като сътрудниците на държавните глави вече успяха да се запознаят с автомобила и неговите качества.

Седанът е построен на модернизираната платформа с предно предаване на Fiat, която е в основата на Alfa Romeo 166 и Lancia Thesis. Габаритите на флагмана на GAC са дължина 5003 мм, широчина – 1910 мм, височина – 1508 мм и разстояние между двете оси от 2908 мм. По този начин Trumpchi GA8 е с цели 200 мм по-дълъг от Alfa Romeo 166.
Alfa Romeo 166 възкръсна като китайска лимузина
Моделът ще се предлага с избор от 2 бензинови турбо мотора – 1,8-литров със 177 к.с. и 2,0-литров със 197 к.с. И двата двигателя работят в комбинация с 6-степенна автоматична скоростна кутия.

В оборудването на Trumpchi GA8 влизат две отделни, обшити с естествена кожа, кресла за возещите се отзад пасажери, тризонов климатик, светодиодни фарове, панорамен покрив и мултимедийна система с 10,1-инчов дисплей.
Alfa Romeo 166 възкръсна като китайска лимузина
Официално моделът ще бъде представент пред публика на автосалона в Пекин, който започва следващата седмица. Цените на луксозния седан стартират от 30 000 евро.

Снимки: GAC
 

0 от 500
  • #9
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Обективен ( преди 8 години )
    Много коли съм сменил и то всякакви. Имал съм и 166. За времето си колата е много добра, комфортна, стабилна, обезшумена. Лошото е както пише по надолу че частите са като на Ролс Роис, а и съвсем обективно си се сменят често. Взех я 4годишна и посмених бая неща, но ми правеше голям кеф извънградско. Бая обиколих чужбина и още твърдя че това е една от най-комфортните коли. По същото време имах и БМВ Е38 и предпочитах да си пътувам с Алфата, но БМВ-то за 100к км съм дал 1000 лв за части здрава маш
  • #8
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Пора ( преди 8 години )
    Франция и англия правят само коли викаш - сега ми е ясно защо никнейма ти е Хе Хе - защото всеки ти се присмива на словоизлиянията .... лапай и се потапяй!
  • #7
    1 rate up comment 24 rate down comment
    Хехе ( преди 8 години )
    Меки китки *** 60 милиона италия 40.Италия е символ на педализма.Смешньо!Само кат им видя цените втора ръка на уж "високият" клас 166 се обезценяват повече от Дачия!Минетчия такъв италианският ти харесва май такъв един красив език женствен.
  • #6
    18 rate up comment 2 rate down comment
    до ХеХе ( преди 8 години )
    покажи ми 166 която не е удряна и има ръжда...
  • #5
    14 rate up comment 0 rate down comment
    v1per ( преди 8 години )
    ама са избарали номер - G20 007 :)
  • #4
    20 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Браво много добре изглежда. След 20 години гарантирам, че повече от 50% от колите ще са китайски.
  • #3
    1 rate up comment 35 rate down comment
    Хехе ( преди 8 години )
    Скъпи са ти щото трябва често да си ги купуваш а трябва често да ги купуваш щото е калпав гнилоч.Схвана ли алгоритъма.Има само две държави правещи коли Франция и Англия отвреме навреме и Америка.
  • #2
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Един там ( преди 8 години )
    че какво му е на качеството на оригинала ?имам удоволствието да имам такава...Единственото, което не ми харесва, са цените на частите.Скъпо, деева...Ама..
  • #1
    10 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Качеството вероятно ще е по-добро от оригинала.