IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Търсенето на екологичните BMW-та пада

Спадът за първото тримесечие възлиза на 23%

Търсенето на екологичните BMW-та пада

Търсенето на екологичните BMW-та пада
Снимка: BMW

BMW съобщи за трети пореден месец на спад при продажбите на моделите от новата екологична серия BMW i, който калкулира с 23% по-малко продажби през първото тримесечие на тази година спрямо аналогичния период на миналата.

Общите глобални продажби на моделите i3 и i8 за месец март възлизат на 2225 екземпляра, а резултатът за трите месеца е 5128 автомобила, или с 23% по-малко.

В тези цифри не са включени резултатите на другите автомобили BMW с електрическо задвижване - X5 xDrive40e, 330e, 225xe и 740e, тъй като те не са част от гамата на BMW i.

В компанията се надяват да обърнат тенденцията с пускането на обновеното BMW i3. Неговата премиера трябва да се състои през есента в Париж, като се очаква моделът да предложи освежен дизайн, допълнителни технологии и увеличен пробег с едно зареждане на батериите. В момента напълно електрическата версия на i3 има автономия от около 130 км, докато при новата версия тя ще достига близо 200 км.

Въпреки намаляващите продажби на BMW i, базираната в Мюнхен компания се радва на рекордни пазарни резултати. Постижението на BMW Group за първото тримесечие е 557 605 продажби, или ръст от 5,9 на сто.

Тагове: bmw i8 bmw i3
0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Телефониста ( преди 8 години )
    БМВ и3 струва $42000 базово, 46к с ДВГ REx и $52к с максимално оборудване, а за тези пари има къде къде по смислена кола като БМВ 320д 184кс за 67500лв или по мощно.В САЩ още търсят и3 щото по лесно се намира бензин отколкото дизел, могат да си позволят втора кола и рядко пътуват над 100км в една посока. Канадците също взимат него щото Чеви Волт на някои места не се продава.
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    авто индустрията*
  • #3
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Предполага се че са се насочили към Тесла, немците трябва да се осъзнаят на време да и почнат да пускат ел. автомобили, че ако Германия загуби лидерството в ел. индустрията, цяла европа ще започне да потъва.
  • #2
    24 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ами след като хората ги покараха малко и разбраха че са пълен шит.може да потърсите препоръки на независими оценители които не препоръчват употребяваните ай шитове и то по на само година, година и половина.Не случайно БМВ ги отдели в отделна марка i.Едно бмв и3 в движение го бяха ударили отзад и то вътре се разпадна - седалка, подлакътник, централна конзола.Ами тънките джанти на тази сапунерка струващи по $1100 едната.
  • #1
    14 rate up comment 9 rate down comment
    :) ( преди 8 години )
    В този сегмент лидери са японците, там продажбите не падат.