IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият хибрид на Saab ще видим през 2010

Първият хибриден модел на Saab ще бъде произведен на базата на новия компактен 9-1, който ще се появи в серийно производство от 2010 г.

Първият хибрид на Saab ще видим през 2010
Шефът на Saab, Ян Аке Йонсон (Jan Ake Jonsson), обяви за създаването на новия „бейби” Saab миналия месец и заяви, че това ще бъде конкурент на BMW 1-Серия и Audi A3. 

Сега от GM съобщиха, че същата хибридна система, която се подготвя за новия Opel Astra ще бъде използвана и при бъдещия компактен Saab. Пред списание Automobilwoche Йонсон казва, че хибридът Saab the 9-1 ще бъде предлаган още от самото начало на пускането на този автомобил в продажба. 


Очаква се при дизайна на новия Saab да се види влиянието на концепцията Saab Aero-X (на снимката). Хибридната версия ще има различни варианти в зависимост от това за кой пазар е предназначена. Освен електромотора автомобилът ще има и дизелов, бензинов или двигател на био гориво. 

Електромоторът ще се използва при тръгване и спиране, при първоначалното ускоряване , а двигателят с вътрешно горене ще се включва само при високите натоварвания. Хибридния Saab 9-1 ще бъде с ново поколение литиева батерия, която ще има два пъти по-голяма трайност от стандартните никелови батерии.
0 от 500