IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пушенето зад волана - нарушение

От петък пушенето зад волана е нарушение на Правилника за движение по пътищата във Великобритания.

Пушенето зад волана - нарушение
Както съобщава The Telegraph, очакванията са подобна мярка да намали катастрофите по пътищата. От Министерството на транспорта на Великобритания считат, че шофьор който пуши зад волана при движение на автомобила, отвлича вниманието си от пътната обстановка, а това е значителен риск за него и останалите участници в движението. 


Има сериозни протести от страна на британските пушачи, които считат, че новата разпоредба им нарушава правата и свободите. 

Засега властите на Острова не се трогват и ако водач попадне в катастрофа след като е пушил зад волана, има опасност да бъде глобен 2500 паунда (около 3750 евро).
0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    отказал ги непушач ( преди 17 години )
    Що не забранят и почесването или бъркането в носа? А да ти правят *** докато караш по-безопасно ли е? Или да си слагаш червилото сутрин? каква е разликата от това да говориш с този до теб и да ядеш ябълка например от това да говориш по телефона - и в двата случая едната ти ръка е заета и мисълта ти е другаде. Даже е по зле щото ръкомахаш и се обръщаш към пътника да видиш дали следи мисълта ти.Някакви слабоумни *** правят изследвания чиито методи и и изводи не можеш да оспориш защото не ги съобщават и правят гръмки изводи от неверните си резултати, а други слабоумни *** приемат закони на тяхна база.Ми да взимат да забранят колите - и без това замърсяват.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    gothic ( преди 17 години )
    # 1, извини ме...имах пред вид # 3
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    gothic ( преди 17 години )
    # 4, ела довечера да ми теглиш ножа, защото пуша докато шофирам...твоя избор е да НЕ пушиш в колата СИ, а моя е ДА пуша в МОЯТА...Ясно?! Апропо, довечера може ли да легна със жена си? # 1 за целта в колите има пепелници и АЗ ги ползвам. А дали свиркаш, като видиш да изсипват строителни отпадъци край пътя?
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    непушач ( преди 17 години )
    Ако изпитва никотинов глад да спре и да изпуши една цигара. Ако и това не го устройва да ходи да се лекува. По логиката на първото мнение и приемане на наркотици трябва да се разреши по време на шофиране. Правото винаги трябва да е на страната на непушачите, това е естественото състояние.
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    tig ( преди 17 години )
    Страхотно! Одобрявам!Не като при нас всеки *** дето си хвърля фаса на кръстовището и като му свирна гледа дълбоко учудено, като че ли съм му ограничил гражданските права...
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 17 години )
    По тази логика следващата стъпка е да се забрани пускането на музика в колата... Баси:(
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 17 години )
    ... а ако заспи зад волана, защото не е пушил или ако е превъртял от никотинов глад???