IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla представи най-достъпния си модел

Model 3 струва 35 000 долара, преминава 350 км. с едно зареждане

Tesla представи най-достъпния си модел

Американският производител на електрически коли Tesla представи своя най-достъпен модел. Седанът Model 3 струва 35 000 долара, като ще стъпи официално на пазара през 2017 г.
Tesla представи най-достъпния си модел
Model 3 е четвъртият модел на Tesla. Компанията стартира съществуването си с електрическия Roadster, който вече не се произвежда. В момента в гамата й присъстват три предложения - големият седан Model S, кросовърът Model X и представеният днес компактен седан Model 3.

Новият автомобил ще стъпи на пазара след около година. Въпреки това обаче компанията вече е получила над 115 000 предварителни поръчки, направени за период от по-малко от 24 часа. Припомняме, че в навечерието на премиерата пред шоурумите на Tesla се извиха опашки от нетърпеливи клиенти.
Tesla представи най-достъпния си модел
Що се отнася до дизайна на Model 3, той е силно заимстван от Model S, но залага на елементи и от кросовъра Model X. Салонът изглежда на концептуално ниво, като демонстрира огромен централен дисплей на инфо-развлекателната система и изключително изчистен дизайн. Всъщност единственият прибор на таблото е въпросният тъч екран.

Tesla Model 3 ще се предлага в няколко версии на задвижване, като най-достъпната модификация с цена 35 000 долара има автономен пробег от почти 350 км. Ускорението 0-100 км/час при този модел отнема около 6 секунди, заяви главният изпълнителен директор на компанията Илън Мъск при премиерата на модела, която се състоя в базата на производителя в Калифорния, САЩ.

По-бързите и съответно по-скъпи версии на Model 3 ще имат задвижване към четирите колела. Възможно е за модела да бъде налична и върховата система на Model S, генерираща мощност от 700 к.с.
Tesla представи най-достъпния си модел
Мъск зави още, че новата кола ще покрие с отличие всички караш изпитания, тъй като в стандартното й оборудване ще присъства авангарден автопилот с автономно управление.

Подробна информация за габаритите на Model 3 липсва, но по време на премиерата стана ясно, че в сравнение с конкурентите седанът на Tesla предлага по-голям простор в салона си. Това е постигнато благодарение на компактните батерии, позиционирани под пода на колата.

"Петима възрастни могат да се настанят комфортно в Model 3. Това е практичен автомобил, може да побере дори средно голям сърф", каза Илън Мъск.

За да направи Model 3 дори по-атрактивен за клиентите, Tesla ще утрои броя на станциите си за зареждане с електрически ток. Те се използват напълно безплатно, като такива има както в САЩ, така и Европа.

Очаквайте още новини около модела. "Това само първата част от изненадата. Предстои втората", заяви Мъск при премиерата на Model 3.

Снимки: Tesla

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #13
    11 rate up comment 4 rate down comment
    v-1 ( преди 8 години )
    Адмирации за ТЕсла! А всички които плюете се замислете колко модела на ел. автомобил с такъв пробег има на пазара и колко са с такава цена!?!? Ако можете въобще да мсилите де.
  • #12
    9 rate up comment 9 rate down comment
    do Nev ( преди 8 години )
    А защо вместо бензинова кола, не си взе хибрид?!
  • #11
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Nev ( преди 8 години )
    "Предполагам че притежаваш ел.кола или хибрид?!"Не, карам сравнително нова бензинова кола. Но ако имаме изградена мрежа за зареждане както в Норвегия, Щатите или поне Западна европа, въобще не бих се замисли дори да премина на изцяло електрическо задвижване. Дори ако оставим на страна екологията и безплатната енергия, само от поддръжката и надежността на подобен автомобил сравнен с конвенционален такъв би било излязло много по-добре!
  • #10
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Бобо ( преди 8 години )
    Значи 35 000 Долара в ЩатитеЕвропа - правим ги на 35 000 Евро. После добавяме ДДС от 7 000 (В САЩ цените са без ДДС което обаче е много малко < 10% и различно за всеки щат) става 42 000 Евро. Да сложим още 3 000 Евро "Разни" става 45 000 Евро.Ако я продават и едно евро над 45 000, значи искат да дерат.
  • #9
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    който има малко останал мозък в черупката си му е ясно, че меркел и сие са подставени лица- кукли на конци !от тях нищо не зависи - каквото каже еврйското индустриално банкерство това се случва - така е още от преди първата световна война !който си мисли, че нещо зависи от обама или меркел или който и да е политик на висок пост - много се лъже - всички те са просто лица !
  • #8
    21 rate up comment 3 rate down comment
    . ( преди 8 години )
    Тези таблети дето ги лепват ни в клин ни в ръкав на новите коли ми изглеждат, все едно съм се качил в някой такси и шофьора си го залепил на таблото да гледа ТВ по стоянките. Вградените ЛЕД екрани ми изглеждат много по класни и красиви
  • #7
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Меркел не е виновна, че е подложена на натикс от "краварите"..докато има нефт, ще има дизел/бензин. А защо немците не купуват масово ел.коли или хибриди..мен това ми е чудно?!
  • #6
    17 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Предницата хибрид между Панамера и Нисан ГТ-Р. Но това няма значение, колицата е супер, малко тоя 32 инчов лед телевизор вътре не стои много добре, но всичко останало е супер. Всъщност сената е много добра, но за САЩ тука ще дойде с цени от над 130-140000лв. което отново ще е направи непродаваема за Европа. Все пак при такава цена, в Европа можеш да си купиш чисто нова S-класа. А това тук е с габарит на БМВ 3-ка.
  • #5
    25 rate up comment 11 rate down comment
    Хехе ( преди 8 години )
    Великани.Почнали като гаражна фирма. А фв хранени от цяла Европа правят "чист" дизел!
  • #4
    29 rate up comment 12 rate down comment
    нововнос ( преди 8 години )
    Да, а в "модерната технологична Европа", която може да произвежда само канцерогенни гробници, ще струва едно 70 хиляди евро поне, за да може гнyсната баба Меркел изкуствено да поддържа живи немските производители на смърт, болести и страдания! Същото важи с пълна сила и за френските нещастници!